Naast nieuwe drivers (links, heren) en fairwaywoods (rechts, dames) lanceert Cobra met de F-MAX lijn ook hybrides.
Beeld: Cobra Golf

Cobra F-MAX drivers, fairwaywoods en hybrides

16 augustus 2017 Redactie GOLF.NL
Geen ingewikkelde technische termen en valse beloftes bij de lancering van de F-MAX lijn van Cobra. De nieuwe lichte drivers, fairwaywoods en hybrides zijn gericht op golfers die niet zo'n hoge swingsnelheid hebben.
'We hebben met de F-MAX lijn er alles aan gedaan om de clubs zo licht mogelijk te maken, want hoe lichter de club hoe makkelijker het is voor golfers met een niet zo hoge swingsnelheid om de bal te lanceren, verder en rechter te slaan', zegt Tom Olsavsky van Cobra Golf.

Opvallend aan de F-MAX drivers is het feit dat je kan kiezen tussen een model met of zonder offset. Het model met offset creëert een hogere balvlucht voor golfers die last hebben van een slice. Het model zonder offset (en dus met een 'straight neck') heeft een meer klassieke look en is er voor spelers die wat meer workability en minder vergevingsgezindheid willen. 

In de versie voor dames zit een Cobra Superlite shaft van 45 gram. Bij de heren is dat 50 gram. Nog zoiets: de F-MAX drivers hebben een dikkere Lamkin Rel 360 midside grip. Volgens Cobra zijn bijna alle golfers, en dan met name de wat oudere golfers, gebaat bij dikkere grips. Bij de fairwaywoods en hybrides is ook gekozen voor lichtere shafts en dikkere grips. Ter indicatie: de grip voor de dames is net zo dik als een standaard grip voor mannen. 

Vergeleken met de voorganger (de Cobra MAX) is er in het ontwerp van het clubhoofd gekozen voor een zwarte 'PVD Premium Black' finish. Bij de dames is het clubhoofd verkrijgbaar in een zilveren of een 'raspberry' finish.

Driver: € 289
Lofts heren: 9.5, 10.5, 11.5
Lofts dames: 9.5, 10.5, 11.5, 15


Fairwaywoods: € 199
Lofts heren: 16, 20, 23
Lofts dames: 19, 23, 27

Hybrides: € 179
Lofts heren: 19, 22, 25, 28, 31
Lofts dames: 23.5, 26.5, 29.5, 32.5

De Cobra F-MAX drivers, fairwaywoods en hybrides zijn vanaf 1 september verkrijgbaar.

Lees meer over

Equipment