JL
Joost Luiten in het China Open
Beeld: Getty Images

Levy wint in China, Luiten 31ste

30 april 2017 Redactie GOLF.NL
Na een off-day op zaterdag in het Volvo China Open (76 slagen) speelde Joost Luiten een goede slotronde (68 slagen). Daardoor werd hij gedeeld 31ste. Alexander Levy won het toernooi na een play-off.

Joost Luiten zakte zaterdag van de zevende naar de 55ste plaats. Dankzij zijn goede laatste ronde zal hij in de middenmoot eindigen van het tweede toernooi op rij in China. Vorige week in het Shenzhen International werd Luiten gedeeld 29ste. 

De Nederlander maakte zondag op Topwin G&CC zes birdies en twee bogeys en eindigde op een totaal van zeven onder par. Dat was goed voor een cheque van € 21.566.

'Ik speelde goed in de laatste ronde maar ben toch teleurgesteld met -4', zei Luiten.'Op de eerste negen zat er veel meer in, misschien wel vijf of zes onder, als ik wat meer korte putts van rond de anderhalve meter had gemaakt. Op de tweede negen ging dat beter, uiteindelijk vielen ze. Een ronde van acht onder had vandaag tot de mogelijkheden behoord maar ik maak op de 18de bogey waardoor je met een rotgevoel van de baan stapt. Als die bogey een birdie was geweest, eindig je in de top-20 in plaats van de middenmoot.' (Lees een uitgebreide reactie op joostluiten.com.)

Luiten speelt komende week met Reinier Saxton de GolfSixes, een nieuw toernooi van de European Tour (lees hier meer).

De Belgen Thomas Detry en Nicolas Colsaerts stonden er na 54 holes beter voor maar verloren op zondag veel terrein met respectievelijk 75 en 74 slagen. Colsaerts werd gedeeld 42ste en Detry gedeeld 48ste.

Alexander Levy won het China Open voor de tweede maal. De eerste keer was in 2014. In totaal won hij vier wedstrijden op de European Tour.

Op de eerste hole van een play-off versloeg de Fransman de Zuid-Afrikaan Dylan Frittelli, de leider na 54 holes. Levy maakte zondag 67 voor een totaal van -17 en Frittelli had 74 slagen nodig. Pablo Larrazábal werd derde en Bernd Wiesberger en Chris Wood deelden de vierde plaats.

LeaderboardRace to Dubai.

Beelden Volvo China Open van Ziggo:

Loading the player...

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}