PXG putter

Lydia Ko met nieuwe, eigen putter

28 april 2017 Redactie GOLF.NL
De nummer 1 van de wereld bij de vrouwen, Lydia Ko, ontwierp samen met PXG een nieuwe putter.

De stal met topspelers is goed gevuld en ondanks de premium prijs – een beetje set kost  € 4.500 – heeft miljardair Bob Parsons met PXG de markt voor golfequipment aardig weten op te schudden. 

De laatste toevoeging aan de catalogus is de Bat Attack, een vergevingsgezinde mallet putter met vleugels die het bedrijf ontwierp met Lydia Ko, de nummer één bij de dames. Tussen de vleermuisvleugels van de Bat Attack past precies een bal, en dat zou volgens PXG moeten helpen bij het oplijnen. De putter is verkrijgbaar in één kleurstelling (zwart) maar er kan wel gekozen worden tussen 350, 375 of 500 gram. 

Nieuwe putter, nieuwe caddie

De nummer één van de wereld is ook niet bang voor verandering buiten de tas. Na slechts negen toernooien ontsloeg de Nieuw-Zeelandse in maart haar caddie Gary Matthews. En dat nadat ze net haar beste resultaat van 2017 had behaald: een tweede plaats in het Lotte Championship (LPGA Tour). Eind april werd de caddie nieuwe aangesteld: Peter Godfrey. Vorig jaar ruilde ze coach David Leadbetter in voor Gary Gilchrist en verliet ze Callaway voor PXG.  

Prijs: 550 dollar (fitting inbegrepen).

Meer informatie: pxg.com.