Noordwijk
Jerry Ji en Mayka Hoogeboom
Beeld: Golfsupport.nl

Mayka Hoogeboom en Jerry Ji winnen Voorjaarswedstrijd

26 april 2017 Redactie GOLF.NL
Twee jonge spelers van de Noordwijkse hebben op hun eigen baan, de Noordwijkse Golfclub, de Voorjaarswedstrijd gewonnen: Mayka Hoogeboom en Jerry Ji.

Vrouwen

Het waren moeilijke omstandigheden op de duinbaan met veel wind en een lage temperatuur. 

Bij de vrouwen (24 deelnemers) won Mayka Hoogeboom van Jong Oranje. De 17-jarige amateur ging rond in 73 en 74 slagen (+3).

Romy Meekers en Roos Haarman van De Pan en van Oranje deelden de tweede plaats met +4, Anouk Sohier en Zhen Bontan (Oranje) werden vierde met vijf boven par en Myrte Eikenaar werd zesde.

Hoogeboom deed eerder deze maand mee aan het Helen Holm Scottish Women’s Open Championship op Royal Troon en werd toen gedeeld 58ste. Begin april werd ze gedeeld 12de op Golf de Saint Germain in Parijs, waar ze meedeed aan de Coupe de France Dames-Trophée Pierre Lafite. In het Italiaans Amateur Kampioenschap op Donnafugata Golf Resort & Spa (half maart) werd ze gedeelde 27ste.

Mannen

De 17-jarige Jerry Ji, ook van Jong Oranje, leverde twee scorekaarten onder par in: 71 en 71 (-2 totaal). Hij maakte in de 36-holes wedstrijd, de eerste belangrijke nationale wedstrijd van het seizoen, zeven birdies en vijf bogeys.

De 18-jarige Stan Kraai van de Eindhovensche Golf werd tweede met -1 (73-70) en Vince van Veen van de Goyer werd derde met +1 (74-71). Er deden 47 spelers mee.

Ji speelde eerder dit seizoen in het French International Boys Championship en plaatste zich voor de matchplay-fase (hij werd 20ste in de strokeplay-kwalificatie). Hij werd in de zestiende finale uitgeschakeld.

Scores.

Jeugdtours

Eerder deze week won Charlotte Roodenburg de eerste wedstrijd van de Challenge Jeugdtour op Het Rijk van Nijmegen. Noa van Beek werd tweede. Bij de jongens won Kayden Chang en Pepijn Volmer en Marijn Hoogeveen werden tweede.

De Future Tour-wedstrijd werd gewonnen door Frances Nienhuis. Amber Bruins werd tweede. Timo Thans was de beste bij de jongens en Timo Schrijver werd tweede.

Bij de Mini Tour waren Brooke van der Hoeven en Lucas Arrachart de besten (foto onder). Isabella Doerga werd tweede bij de meisjes en Mattias Henke en Nathan Hooft werden tweede bij de jongens.

Uitslagen.

Minitour


Social media