Amateur Golf World Cup

Amateur World Cup voor LoyalTee golfers

26 april 2017
BurgGolf is partner van de Amateur Golf World Cup, een internationaal amateurtoernooi. De kwalificatie gebeurt via wedstrijden van de BurgGolf LoyalTee Tour.

In 2016 deden 24.000 golfers uit tien landen mee aan de Amateur Golf World Cup, die elk jaar wordt georganiseerd door LeClub Golf. Dit jaar zullen er 16 landen meedoen, waaronder Nederland en België.

In elk van de 16 organiserende landen kunnen spelers uit twee categorieën meedoen (handicap 0 tot 18 en spelers met een handicap boven 18,0). De beste spelers in de kwalificatiewedstrijden gaan naar de nationale finales. Greenfees voor die nationale finales worden aangeboden door de organiserende golfbaan.

De nationale finale wordt gehouden op 8 oktober 2017 op BurgGolf Zoetermeer. De twee beste spelers in de nationale finale (eentje uit elke categorie) winnen een plaats in de internationale finale (gratis deelname, de vlucht heen en terug is inbegrepen). De internationale finale wordt gehouden op Novo Sancti Petri in Zuid-Spanje, van 12 tot 17 november. 

Kwalificatie

In Nederland zijn de toernooien van de BurgGolf LoyalTee Tour de kwalificatiewedstrijden voor de nationale finale van de Amateur Golf World Cup. Er zijn dan allerlei prijzen te winnen. De wedstrijdkalender is hier te raadplegen.

De LoyalTee Club is de online golfclub van BurgGolf, bedoeld voor golfers die de banen van BurgGolf meerdere keren per jaar willen bezoeken. Leden van de LoyalTee Club krijgen korting op de greenfees van alle BurgGolf banen.

Meer informatie: loyalteeclub.com en leclub-benelux.eu.


}