Joost Luiten in actie in de tweede ronde
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten haalt cut, Saxton en Boshart uitgeschakeld

14 april 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten heeft als enige van de drie Nederlanders in de Trophee Hassan II de cut gehaald. Dylan Boshart en Reinier Saxton zijn uitgeschakeld. De Fransman Grégory Havret is de leider.

Joost Luiten had een goede ronde nodig om de cut te halen in de Trophee Hassan II en de 31-jarige golfer voldeed aan die opdracht. Met een ronde in 72 slagen (-1) staat Luiten na 36 holes op +1 (de gedeelde 40ste plaats). Dat was op de lastige Red Course van Royal Golf Dar es Salam ruim voldoende om ook in het weekend in actie te komen in het met 2,5 miljoen euro riant gedoteerde toernooi. 

De vijfvoudig winnaar op de European Tour maakte twee bogeys en een dubbel op hole 17 maar dat compenseerde hij ruimschoots met drie birdies en een eagle op hole 12, de par-5 waar hij donderdag ook al een fraaie drie liet noteren. Luiten was blij in ieder geval het weekend ook te kunnen spelen op de lastige baan. De grote fouten vermijden en de driver wat scherper dan moet hij nog flink kunnen klimmen in het klassement, aldus de beste golfer van Nederland op zijn website:

'Ik maak vandaag één grote fout in de tweede ronde van de Trophee Hassan II. Op hole 17, een par-3, sla ik een heel slechte ijzer-5 ver naar rechts en in het water voor een dubbel bogey. Bogeys maken op deze moeilijke baan mag, dat overkomt iedereen, maar ik maak helaas te veel grote fouten met twee dubbels en een triple in 36 holes. Gelukkig staan er ook veel goede dingen tegenover en haal ik uiteindelijk toch vrij eenvoudig de cut. Hole 12 gaat vooral lekker. Net als gisteren maakte ik vandaag een eagle op die hole. Ik sloeg een heel goede rescue op nog geen twee meter en maak de putt. Met +1 sta ik zeven slagen achter de leider, het veld zit heel dicht bij elkaar. Met een lage ronde morgen kan ik flink klimmen en wie weet wat er dan nog mogelijk is. Mijn driver moet wel wat beter gaan lopen. Normaal is de driver een wapen, de laatste weken gaat het van de tee iets minder maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat snel weer goed komt. Het putten daarentegen was echt goed vandaag. Belangrijk is hoe dan ook om vier ronden te kunnen spelen, het begint toch iedere keer weer met het halen van de cut.'

Saxton en Boshart  

Reinier Saxton kwam op zijn ranking in het niet al te sterk bezette toernooi, maar het halen van het weekend was duidelijk te veel gevraagd voor de Challenge Tour-speler. Na een eerste ronde 76 volgde een 77 voor een totaal van +7. 

Dylan Boshart mocht aan de start verschijnen in Rabat vanwege zijn goede prestaties tijdens de toernooien in Marokko (1e en 2e) op de ProGolfTour. Dat de European Tour toch wel andere koek is ondervond de Rotterdammer met scores van 77 en 80. 

Havret leider

Aan kop gaat de Franse routinier en winnaar van drie toernooien op de European Tour Grégory Havret die twee keer een 70 liet noteren. Met -6 heeft Havret een slag voorsprong op de Deen Lucas Bjerregaard en de Zuid-Afrikaan Trevor Fisher Jnr. 

Leaderboard.

De birdies zijn vrij zeldzaam op de moeilijke baan dus als ze dan langskomen...


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}