Een droomdebuut voor Thomas Pieters in de Masters
Beeld: Getty Images

Pieters, Garcia, Fowler en Hoffman aan kop in Masters

8 april 2017 Redactie GOLF.NL
Na een uiterst boeiende tweede ronde kent de 81ste editie van de Masters vier leiders. Thomas Pieters, Sergio Garcia, Charley Hoffman en Rickie Fowler gaan met -4 aan kop.

Garcia in 74ste major

Charley Hoffman speelde op de eerste dag in harde wind de ronde van zijn leven met een 65 (-7). Vrijdag in de tweede ronde van de Masters met opnieuw veel wind ging het een stuk minder goed maar na een 75 staat de Amerikaan met een totaal van -4 nog altijd op de eerste plaats. 

Hoffman moet die koppositie wel delen met drie andere spelers. Sergio Garcia begon furieus aan de tweede ronde met drie birdies op zijn eerste drie holes. De 37-jarige Spanjaard was vijftien holes later nog steeds -3 voor de ronde en tekende dus voor 69 slagen en -4 na 36 holes. Garcia speelt deze week in zijn 74ste major. Vier keer eindigde hij als tweede, nog nooit wist hij een van de grote kampioenschappen te winnen. Gaat het dit keer wel lukken?

Beelden van Garcia's tweede ronde. 

Droomdebuut Pieters

Thomas Pieters beleeft een droomdebuut in de Masters. De 25-jarige Belg ging in de eerste ronde al enige tijd aan de leiding. De Antwerpenaar begon de tweede ronde met een bogey maar met drie birdies en een eagle op hole 13 kwam hij uit op 68 slagen en net als Hoffman en Garcia op -4. Slechts drie keer wist een rookie de Masters te winnen, de laatste was Fuzzy Zoeler in 1979. De druk zal groot worden in het weekend maar tot op heden oogt Pieters uiterst cool. 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Fowler beste dagscore

De vierde man op -4 is Rickie Fowler. De 28-jarige Amerikaan die op jacht is naar zijn eerste majorzege tekende met een 67 (-5) voor de beste score van de tweede ronde. Fowler kwam met tweede plaatsen in het US Open en het Brits Open al twee keer heel dicht bij een eerste grote zege. De laatste weken is Fowler goed in vorm gezien de overwinning in de Honda Classic en afgelopen zondag nog een derde plaats in het Shell Houston Open. 

Een samenvatting van Fowlers fraaie ronde 


Op de vijfde plaats op twee slagen van de leiders staat William McGirt. Razend knap is wat Fred Couples laat zien. De 57-jarige Amerikaan, winnaar van de Masters in 1992, staat met -1 op een keurige zesde plaats met Jon Rahm, Justin Rose en Ryan Moore. 

Couples bijna eagle op 18 



Drie voormalige winnaars, Jordan Spieth, Adam Scott en Phil Mickelson, delen met gelijk par de tiende positie.  Mickelson, winnaar van de Masters in 2004, 2006 en 2010, kan zondag Jack Nicklaus aflossen als de oudste winnaar ooit. Nicklaus won op 46-jarige leeftijd in 1986 zijn zesde Masters, Mickelson is ook 46 maar een paar maanden ouder dan Nicklaus destijds was. Rory McIlroy is met +1 ook nog kansrijk maar voor Jason Day lijkt de achterstand met +5 al te groot.  

Cut gemist

Titelverdediger Danny Willett is er het weekend niet meer bij. De Engelsman miste op een slag de cut maar hij moet wel op Augusta National blijven om zondag het groene jasje aan te doen bij zijn opvolger. Ook voor voormalige winnaars Bubba Watson en Zach Johnson en regerend Brits Open-kampioen Henrik Stenson viel het doek. 

Beelden van de tweede ronde:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


Leaderboard.

Starttijden ronde 3

Al het nieuws over de Masters.

Masters op tv

}