Divers en meer aanbod bij vernieuwde ING Private Banking Golfweek

6 april 2017 Redactie GOLF.NL
De ING Private Banking Golfweek nieuwe stijl wordt een evenement waar bezoekers nog meer zelf van golf kunnen proeven. Toppers als Anne van Dam en Joost Luiten vervullen ook een prominente rol. De tweede editie vindt plaats van 7 tot en met 9 juli op Golfclub Prise d’eau in Tilburg en is gratis toegankelijk.

Donderdag zijn de plannen voor de ING Private Banking Golfweek in Tilburg gepresenteerd door onder anderen Robert-Jan Derksen. De voormalige Tourspeler is tijdens het evenement een van de gastheren en speelt mee in de Legends Trophy, een teamwedstrijd waarin bekende Nederlandse sporthelden het opnemen tegen een team buitenlandse topsporters. 

Voor Nederland zullen onder anderen Ronald de Boer, Ruud Gullit en hockeylegende Ties Kruize meespelen. Het team kan ook rekenenen op de inbreng van tourspeelster Anne van Dam en voormalige tourspeler Robert-Jan Derksen. In het buitenlandse team zitten onder anderen de Franse international Christian Karembeu en de Tsjech Patrick Berger. De komende weken worden de overige spelers van beide teams gepresenteerd. 

Ronald de Boer kijkt al reikhalzend uit naar de wedstrijd met een Ryder Cup-achtig karakter. ‘De golfwedstrijden die ik inmiddels heb gespeeld met bekende sporters kenmerken zich door het fanatisme in de baan. Er zijn er niet veel die tegen hun verlies kunnen. Als we straks met Nederland tegen een team van buitenlandse sporters spelen, willen we zeker niet verliezen’, aldus de oud-international.

Naast de Legends Trophy die over drie dagen wordt gespeeld, heeft de ING Private Banking Golfweek nog veel meer te bieden voor jong en oud. Kijken, beleven en zelf doen staan centraal. Het evenement heeft de ambitie om uit te groeien tot dé golf experience van Nederland.

Tijdens de ING Private Banking Golfweek komen actieve golfers en nieuwkomers in contact met de vele facetten van de golfsport. Topsport is onder meer terug te vinden in een kwalificatietoernooi voor het KLM Open, waarbij 24 Nederlandse professionals de strijd aan gaan om twee wildcards. Ook keert de ING Private Banking Cup terug, een jeugdcompetitie voor 16 golfverenigingen, met als inzet gratis toegang tot het KLM Open voor de hele vereniging.

Zelf golfen tijdens de ING Private Banking Golfweek is ook mogelijk. De baan van Prise d’eau is open voor publiek en er zijn gratis golflessen te volgen bij De Golf Academy, masterclasses van bekende golfers en toegang voor kinderen tot het jeugdprogramma RAAK! Joost Luiten zal op zaterdag een actieve rol vervullen op het evenement. Daarnaast zijn er tal van fun-activiteiten zoals trickshows, longest-drive competities, footgolf, het testen van de nieuwste golfspullen en ’s avonds een feest met verschillende optredens.

Prise d’eau

Prise d’eau is dit jaar voor het eerst gastheer van de ING Private Banking Golfweek. De keuze voor de Tilburgse club is ingegeven door de opzet van de prachtige 27-holes baan, de centrale ligging in Brabant en het enthousiasme onder de leden van de club. Prise d’eau zal in samenwerking met organisator TIG Sports, ING Private Banking en de NGF zoveel mogelijk golfers en golfverenigingen betrekken bij de ING Private Banking Golfweek.

De toegang tot het evenement is gratis, maar je dient je vooraf wel als bezoeker te registreren. Ook wordt inschrijving voor een aantal onderdelen dringend geadviseerd, omdat het aantal plaatsen gelimiteerd is. Voor meer info: inggolfweek.nl

Lees meer over

Fun Jeugd NGF Raak