jeugdgolf Zeegersloot
Beeld: Ruud Taal

Kids Open-dag op Zeegersloot

3 april 2017 Redactie GOLF.NL
Meer dan honderd leerlingen van scholen uit Alphen aan den Rijn en omgeving hebben afgelopen weekend kennisgemaakt met golf op een dag georganiseerd door Golfclub Zeegersloot.

Onder het motto ‘Golf is altijd RAAK’ (RAAK! is een jeugdprogramma van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie) konden kinderen in het RAAK!-funpark plezier maken met hun vriendjes en spelenderwijs kennismaken met de golfsport. Tijdens deze dag werd gebruik gemaakt van het concept Plug & Play waarbij een aantal onderdelen van het funpark wordt opgebouwd en begeleid. Aangevuld met vrijwilligers, jeugdcoaches en pro's is dit een laagdrempelige en vooral leuke manier voor een eerste kennismaking met golf. (Plug & Play is te huren door NGF golfbanen en -clubs. Aanvragen kan bij TEAM RAAK! via info@golfraak.nl)

Voorafgaand aan het evenement hadden de golfleraren van Golfclub Zeegersloot contact met de scholen in de regio. De pro's bezochten ook sommige scholen om gastlessen over de golfsport te geven. 

Golfclub Zeegersloot doet net als veel andere banen mee aan de Nationale Open Golfdagen. De jeugd krijgt dan weer speciale aandacht maar oudere (niet-)golfers ook. De club zal op 9 april onder meer een aantal gratis golfclinics geven. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden gewenst (per telefoon 0172 584394 of e-mail: secretariaat@zeegersloot.nl). 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}