Tiger Woods
Tiger Woods speelde in 2015 voor het laatst in de Masters
Beeld: Golfsupport.nl

Woods niet in Masters, niet toernooiklaar

1 april 2017 Redactie GOLF.NL
Het werd verwacht: de 41-jarige Tiger Woods heeft zich afgemeld voor de Masters op Augusta National.

Tiger Woods heeft bevestigd wat velen verwachtten, dat hij niet fit is voor de Masters die donderdag begint. 'Mijn rugherstel heeft me niet genoeg tijd gegeven om toernooiklaar te zijn', zegt Woods op zijn website. 

Het is de derde keer in de afgelopen vier jaar dat de 41-jarige Tiger Woods niet kan meedoen aan de Masters, de major die hij vier keer won. Twintig jaar geleden, toen hij 21 jaar oud was, won hij voor het eerst.

Op de vraag onlangs of hij in staat zou zijn de Masters te spelen antwoordde Woods: 'God, I hope so. I love that event.' Woods op zijn website nu: 'Ik ben vooral ontsteld omdat het een speciaal jubileum is van een overwinning waaraan ik geweldige herinneringen heb.'

Tiger tobt de laatste jaren met zijn rug. Hij maakte eind 2016 een korte comeback maar heeft niet meer gespeeld sinds de Dubai Desert Classic van februari. Hij trok zich toen terug vanwege rugkrampen. 'Ik weet nog niet wanneer ik terugkeer op de Tour, maar ik blijf werken aan mijn herstel en wil zo snel mogelijk terug zijn', zegt Woods.

Woods zal wel naar Augusta reizen voor het jaarlijkse Champions Dinner op dinsdag.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}