Oranje
Zhen Bontan, Romy Meekers en Roos Haarman
Beeld: Golfsupport.nl

Nederlandse dames winnen European Nations Cup

1 april 2017 Redactie GOLF.NL
De Nederlandse amateurs Roos Haarman, Zhen Bontan en Romy Meekers hebben de European Nations Cup gewonnen. In het landenklassement van de Copa Sotogrande liet Oranje op de laatste dag Denemarken een slag achter zich. Haarman was met een gedeelde vijfde plek de beste in het individuele klassement.

De Nederlandse dames begonnen de vierde en laatste ronde met een voorsprong van drie slagen op Denemarken. In het landenklassement telden per dag de twee beste scores, en op zaterdag waren dat de scores van Roos Haarman en Zhen Bontan, die beiden een 76 (+4) lieten noteren. 

Haarman zakte met vier bogeys een plaats in het individuele klassement en werd met een totaal van 304 (+16) gedeeld vijfde. Bontan begon de dag als gedeeld zevende en eindigde ook op die plek met een totaal van 305 (+17) na 72 holes. Romy Meekers zakte van de zevende naar de 11de plaats met een totaal van 308 (+20).

De Française Chloe Salort won met +11 het individuele klassement.

'Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken'

'We hebben elkaar deze week goed afgewisseld met de team scores', zei Romy Meekers namens het winnende trio. 'Elke dag speelde er iemand wel goed, en was er een ander die het bij elkaar kon houden. We hebben genoten van deze hele mooie maar ook zeer uitdagende golfbaan. Het was vooral een uitdaging om al zo vroeg in het seizoen op zulke goede en moeilijke greens te putten. We kunnen dan ook zeker wel zeggen dat we veel hebben geleerd van deze week. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken in de rest van het seizoen. Maar nu eerst genieten van deze mooie overwinning.'

Heren 11de

Van de 16 teams bij de heren eindigde het Nederlandse team op de 11de plaats. Vince van Veen deed het met +17 over 72 holes - voor een gedeeld 19de plaats - het beste van de Nederlandse equipe. Overige Nederlanders in eindklassering:

T-42 (+23) - Pierre Junior Verlaar 
T-45 (+24) - Jerry Ji
T-62 (+35) - Peter Melching

Jack Davidson uit Wales won met een totaalscore van -5 en greep met zijn land ook de Nations Cup.

Leaderboard dames.
Leaderboard heren.
Leaderboard dames teams.
Leaderboard heren teams.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}