Cobra herintroduceert oversized ijzers met King OS-lijn

20 september 2016 Redactie GOLF.NL
In 1994 introduceerde Cobra Golf haar eerste oversized golfclubs, wat in de jaren daarop tot prima verkoopresultaten leidde. Vanaf 1 december probeert de firma die successen te evenaren met de lancering van nieuwe King OS-ijzers.

Maximaal toelaatbaar

“Clubs met de grootste sweet zone ooit”, zo omschrijft Cobra het grootste voordeel van de King OS-set. Sterker nog, de fabrikant claimt dat de specificaties van het oversized clubblad voldoen aan de maximaal toelaatbare afmetingen.

Nieuw is een technologie die Cobra ‘PWRshell face’ noemt. Hiermee wordt een lager zwaartepunt gecombineerd met een dunner en lichter clubblad en zoolstructuur, wat voor een hogere balsnelheid en meer afstand moet zorgen.
Het holle clubhoofd garandeert een zachter gevoel bij impact en een meer consistente balvlucht, zo meent Cobra. Tevens past men een progressieve spintechnologie toe, waarbij de ijzers 4-6 groeven in een V-vorm (minder spin, meer afstand) hebben en de ijzers 7-PW over groeven in een U-vorm beschikken (meer spin, meer controle).

Onderin de teen van het clubhoofd bevindt zich een toegevoegd gewicht van wolfraam voor het bereiken van een laag zwaartepunt. Het geheel wordt afgewerkt chroomlaag van nikkel, wat niet alleen de levensduur bevordert, maar er ook nog eens strak uitziet. 

De King OS-ijzers zijn vanaf 1 december beschikbaar voor links- en rechtshandige golfers, die kunnen kiezen uit een stalen True Temper XP 85 (stiff, regular flex) of graphite UST Recoil 460 ES (stiff, regular en light flex) shaft.

Prijzen set met 7 ijzers (5-PW, SW): 1099 euro (staal), 1199 euro (graphite)

Meer info: Cobragolf.com

Lees meer over

Equipment