De Nederlandse speelsters in de Marisa Sgaravatti Trophy
De Nederlandse speelsters in de Marisa Sgaravatti Trophy

Nederlands team wordt 10de in Marisa Sgaravatti

27 september 2016 Redactie GOLF.NL
Een Nederlands team heeft dit jaar weer meegedaan aan de Marisa Sgaravatti Trophy. Het team eindigde op de tiende plaats.

Het Marisa Sgaravatti toernooi is in het leven geroepen om een internationale wedstrijd te creëren voor subtoppers bij senioren dames, speelsters met een handicap van 6,5 tot 10. Er deden van 4 tot 9 september op Real Club de Golf Guadalmina in Spanje zestien landen mee. Het toernooi werd georganiseerd door de Spaanse golffederatie.

De strokeplaykwalificatie ging over twee ronden waarbij de beste vier scores van een team meetelden. Daarna volgden matchplayduels in verschillende groepen. Tegelijk met het reguliere toernooi werd het Super Master Senioren gespeeld (65-plus, handicap 0 tot 18) en hier deden elf lande aan mee.

Twaalf Nederlandse speelsters waren naar Spanje gereisd, zes dames voor Marisa Sgaravatti plus een non-playing captain, en vier dames en een captain voor het 65-plus toernooi.

Het Nederlandse team plaatste zich in de strokeplay-kwalificatie niet bij de beste acht maar werd door goede matchplay-resultaten wel tiende. Het team bestond uit José Brasem (Haagsche), Sylvie Martin (Wouwse), Francoise Assmann (Haverleij), Margriet Baarns (Rijk van Nijmegen), Marja Kom (Bleijenbeek) en Mirella van Iperen (Broekpolder).

Ook het 65-plus team uit Nederland werd tiende. Dit team bestond uit Josje Schouten (Haagsche), Miriam Smeets (Geijsteren), Erna de Jeu (Wouwse) en Henriette Reckweg (Broekpolder).

Eenmaal, in 2002 in Frankrijk, is een Nederlands team kampioen geworden in het Marisa Sgaravatti toernooi; dat was onder leiding van Anita van der Ploeg.

Volgend jaar wordt het toernooi van 5 tot 9 juli gespeeld in Turijn. Meer informatie: Elly van Bergen Walraven, ellybergwal@planet.nl, en eslga.org.