Levy
Alexander Levy
Beeld: Golfsupport.nl

Levy geeft Fisher het nakijken

25 september 2016 Redactie GOLF.NL
Het tot 54 holes ingekorte Porsche European Open is een prooi geworden voor Alexander Levy. De Fransman schudde op de tweede play-off hole Ross Fisher van zich af.

Een birdie was genoeg voor Alexander Levy om alweer zijn derde European Tour zege op zijn naam te schrijven. De professional hield zijn zenuwen goed in bedwang ondanks een matige start (drie bogeys op de eerste vijf holes). Met een bogey op de laatste liet Levy Ross Fisher op gelijke hoogte komen en moest er een play-off aan te pas komen. Nadat de eerste hole van de verlenging geen beslissing had gebracht holede Levy op de tweede een lange putt van zes meter om alsnog aan het langste eind te trekken.

Levy is de tweede speler die nu een 36-, 54- en 72-holes toernooi op zijn naam heeft geschreven. Paul Lawrie ging Levy voor. 'Het is zo goed om na twee jaar zonder overwinningen weer dit gevoel te hebben, het is heel erg fijn', aldus Levy.

Martin Kaymer eindigde met -14 (Levy en Fisher stonden na 54 holes op -19) en reist in goede vorm af naar Hazeltine voor de Ryder Cup. Thomas Pieters eindigde met -5 op de 57ste plaats.

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Beelden dag vier van Ziggo:

Loading the player...
}