Links winnaar Herman Staal, rechts clubmanager Rob Schroen
Links winnaar Herman Staal, rechts clubmanager Rob Schroen

Herman Staal wint Shockwave Liemeer Open

20 september 2016 Redactie GOLF.NL
De zesde editie van het Shockwave Liemeer Open, een toernooi voor spelers met een lage handicap, is gewonnen door Herman Staal, een lid van Liemeer.

Het Shockwave Liemeer Open werd gecombineerd met een open dag. Golf & Country Club Liemeer spreekt van een zeer geslaagd toernooi: 'Dankzij het sterke deelnemersveld, de perfecte weersomstandigheden en de bijdrage van de vele sponsoren en vrijwilligers is het weer een prachtig evenement geworden. Door de extra inspanningen van de greenkeepers lag de baan er uitstekend bij en de greens waren in topconditie.'

In de strijd om 'The Black Jacket' waren Jeroen Bekker en Herman Staal na negen holes de leiders, met -1. Bekker, lid van Golfclub de Haenen, moest na 18 holes genoegen nemen met een tweede plaats. Hij ging rond in 76 slagen. Staal maakte 75 slagen is het eerste lid van de G&CC Liemeer die het toernooi op de eigen baan heeft gewonnen. 

De derde plaats was voor Remy Ceulemans van de Koninklijke Haagsche (77 slagen). Bij de vrouwen won Petra Gruppelaar van Golfclub Leeuwenbergh (86 slagen).

De eerste prijs was een door 3D Reizen aangeboden geheel verzorgde golfreis voor twee personen naar El Rompido in Zuid-Spanje. Staal: ' Dit had ik nooit verwacht. Ik was de laatste tijd niet zo in vorm maar vandaag viel alles op zijn plek. Het is natuurlijk geweldig om op je eigen home course zo’n mooie overwinning te behalen en ook mijn vrouw blij te kunnen maken met zo’n fantastische hoofdprijs. Ik heb genoten van deze wedstrijd , die zo professioneel is georganiseerd. Dank aan alle sponsoren en vrijwilligers en complimenten voor de het werk van de greenkeepers. De baan lag er fantastisch bij.' 

De volledige uitslag staat op golfclubliemeer.nl. Kijk op facebook.com/LiemeerOpen.}