Patrick Groen en Petra Gruppelaar Rotterdams Open
Petra Gruppelaar en Patrick Groen

Patrick Groen en Petra Gruppelaar winnen Rotterdams Open

14 september 2016 Redactie GOLF.NL
Patrick Groen en Petra Gruppelaar hebben op Golfbaan Kralingen het Porsche Rotterdams Golf Open gewonnen.

Patrick Groen won met 208 slagen over drie ronden, Petra Gruppelaar met 223 slagen. In hun reacties huldigden de winnaar en winnares de greenkeepers en de organisatie. 'De weersomstandigheden en conditie van de baan waren deze keer uitstekend', zei Danièˆl Sikkens, voorzitter van het Porsche Rotterdams Golf Open dat een van oudste amateurgolftoernooien in Nederland is.

Met een hole-in-one op de eerste hole kon een Porsche Macan 2,0-liter viercilinder turbo gewonnen worden, maar niemand maakte een ace. De prijs was beschikbaar gesteld door Porsche, de hoofdsponsor van het toernooi. 

Patrick Groen veroverde met zijn zege een wildcard voor de Nederlandse finale van het World Amateur Golfers Championship. Deze finale wordt op zaterdag 24 september gespeeld op Golfbaan Kralingen. De winnaars van de Nederlandse finale kwalificeren zich voor deelname aan de wereldfinale in Zuid-Afrika, van 22 tot 29 oktober 2016. 

Aan Stichting Gijsje Eigenwijsje, het goede doel van de golfweek op Kralingen en het Rotterdams Golf Open 2016, kon bij de prijsuitreiking een cheque van 2.000 euro worden overhandigd. 

Het Porsche Rotterdams Golf Open is een golftoernooi voor goede amateurs dat sinds 1990 wordt georganiseerd op de Openbare Golfbaan Kralingen. Sinds 2005 spelen dames en heren een apart toernooi. 

Uitslag Porsche Rotterdams Golf Open 2016

Heren:

  1. Patrick Groen (Wassenaarse Golfclub Rozenstein)

  2. Mitchel Kevenaar (Golfclub Kralingen)

  3. Philip Rubay Bouman (Koninklijke Haagsche Golf & Country Club)

Dames:

  1. Petra Gruppelaar (Golfvereniging Leeuwenbergh)

  2. Lotte Hoekstra (Golfclub De Hooge Rotterdamsche)

  3. Christine Scholten (Koninklijke Haagsche Golf & Country Club)

De volledige uitslag is hier te vinden. Meer informatie: rotterdamsgolfopen.nl.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}