Spieren voor Spieren

€ 40.000 voor Spieren voor Spieren

13 september 2016 Redactie GOLF.NL
Op 12 september is op de Lochemse Golf & Countryclub de Graafschap een golfdag gehouden voor Spieren voor Spieren. Er is 40.000 euro ingezameld dat besteed kan worden aan onderzoek naar spierziekten bij kinderen.

Het bedrag is tot stand gekomen door de verkoop van flights in de wedstrijd en de opbrengtsen van een veiling aan het einde van de dag. 

Traditiegetrouw waren er onder de deelnemers voormalige topsporters en ambassadeurs van Spieren voor Spieren. Dit jaar waren dat Ronald de Boer, Wieke Dijkstra, John van Lottum, Robert van der Horst, André Ooijer en Wieke Dijkstra. Ronald de Boer en Diede Euvermans.

Diede Euverman is kind-ambassadeur van Spieren voor Spieren. 'Door mijn spierziekte kost alles mij veel meer tijd en energie en ben ik aan het eind van de dag best vaak moe', zegt Diede. 'Ik hoop echt dat de knappe mensen in het laboratorium en mijn doctoren snel een super medicijn uitvinden waardoor ik weer sterk word. Ik help ze daar altijd mee, door goed mee te denken en mijn best te doen bij de onderzoeken.'

'Dit evenement is een prachtig voorbeeld van hoe wij ons motto, gezonde spieren voor zieke spieren, uitdragen', zegt Marjolein Bolhuis-Eijsvogel, directeur van Spieren voor Spieren. 'Er worden jaarlijkse vele fondsenwervende evenementen voor ons georganiseerd. Sport is hierbij het verbindende element. Het geld komt ten goede aan onderzoek naar diverse kinderspierziekten en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject. We zijn dan ook erg blij met dit initiatief.'

Het initiatief voor de jaarlijkse benefietwedstrijd op de Lochemse, die dit jaar voor de tiende keer is gehouden, komt van een groep ondernemers (Autohaas Groep, WagenPlan Autolease, Wijnand Mebius Interim Management & Consultancy B.V., Schaap advocaten & notarissen, ROBIN Software en Nico Huizing Associate Parnter Twynstra Gudde Expert Netwerk Finance & Legal).


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}