Davey Porsius en Reinoud Eleveld
Davey Porsius (kampioen in 2015) en Reinoud Eleveld van Iron Shirt of Golf

499 euro voor beste intuïtieve putter

12 september 2016 Redactie GOLF.NL
Op zondag 18 september wordt de tweede editie van het Nederlands Kampioenschap Intuïtief Putten gehouden.

Heel toepasselijk wordt de putt-wedstrijd gehouden op Dutch Golf Putten in Putten. Deze baan heeft een grote oefengreen, een van de grootste van Nederland.

Er kunne hooguit 72 golfers meedoen. De deelnemers krijgen in de wedstrijd – deels strokeplay en deels matchplay – maar 10 seconden per putt. De winnaar van het toernooi ontvangt 499 euro, aangeboden door Iron Shirt of Golf. Vorig jaar won de 21-jarige Davey Porsius van Goyer G&CC.

‘Hoe minder tijd je besteedt aan de voorbereiding op je putts, hoe beter je putts worden,’ stelt Reinoud Eleveld, grondlegger van Iron Shirt of Golf en initiatiefnemer van het toernooi. ‘Rondlopen, lijnen lezen, oefenstrokes maken – het komt allemaal voort uit de hang naar controle die ons mensen eigen is, maar eigenlijk is het onnodig. Sterker nog: met al dat geanalyseer verstoren we onze onderbewuste systemen, die letterlijk aan één oogopslag voldoende hebben om een fantastische putt te maken. Door intuïtief te leren putten, ga je die systemen benutten en zul je met lachwekkend weinig tijd en energie beter worden op de green.’

Iedereen kan meedoen en de aanmelding is open tot en met donderdag 15 september 2016 via ironshirtofgolf.com/nk-iputten. Publiek is ook zeer welkom.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}