David van den Dungen
David van den Dungen
Beeld: PGA Holland

David van den Dungen wint wildcard KLM Open

4 september 2016 Redactie GOLF.NL
David van den Dungen heeft zondag met een zege in de Twente Cup een wildcard voor het KLM Open veroverd.

David van den Dungen, Richard Kind en Maarten Bosch eindigden gelijk in de jaarlijkse 36-holes wedstrijd voor pro's op de Twenstsche Golfclub. Kind viel op de eerste extra hole af en pas op de zevende extra sudden-death hole won de Rotterdammer Van den Dungen de play-off, met een par.

Hij was na de eerste 18 holes op zaterdag nog gedeeld derde. Bosch was na 18 holes tweede, achter de leider Kind. De drie eindigden op zes onder par (Van den Dungen door twee keer 69) en dat maakte de play-off noodzakelijk. 

‘Ik had die zeven extra holes er graag voor over’, zei een blije Van den Dungen.

‘Hoewel mijn carrière als playing pro er op zit, was het kwalificeren voor het KLM Open wel een van mijn doelstellingen voor dit jaar. Mooi dat ik er komende week bij ben.’

Van den Dungen is 28 en speelde in het verleden af en toe op de Pro Golf Tour. Hij deed in 2013 en 2015 ook mee aan het KLM Open. Hij miste beide keren (op de Kennemer) de cut. 

Hij is nu betrokken bij de competitieteams van Prise d’Eau en hij doet ook al het een en ander voor Made in Scotland, het bedrijf dat de eigenaar is van The Dutch. In januari begint hij aan de opleiding tot B-professional. ‘Want ik wel in golf werkzaam blijven’, zegt hij. 

Tot kort geleden was David van den Dungen met een 67 medehouder van het baanrecord van The Dutch. Hij kent de baan goed, dus dat kan vanaf donderdag een voordeel zijn. ‘Dat zou je zeggen’, reageert hij lachend. ‘Maar ik werd een paar weken geleden slechts vijfde in de wedstrijd van de PGA Holland op The Dutch (The Dutch Futures). Aan de andere kant is er wel iets vertrouwds als ik de baan volgende week speel. Maar ik ga in ieder geval van deze ervaring genieten.’

De Twente Cup is sinds 1929 een jaarlijkse golfwedstrijd voor golfprofessionals. Het KLM Open op The Dutch begint aanstaande donderdag.

EindstandStand na dag één. Startlijst dag twee.Lees meer over

KLM Open