Wie is de beste van de slechtste fanatieke golfers van Nederland?

4 september 2016 Redactie GOLF.NL
In augustus 2016 ontving The Dutch vier van de slechtste fanatieke golfers van Nederland voor een wedstrijd van de KLM Open-tees.

In 2016 was The Dutch, een van de moeilijkste banen in Nederland, voor het eerst gastheer van het KLM Open. GOLF.NL deed in mei van dat jaar een oproep: 

‘Slechtste fanatieke golfers van Nederland gezocht voor een rondje op KLM Open-baan The Dutch!’

Er kwamen honderden reacties binnen en 25 van de kandidaten speelden een voorronde op de baan van Golfclub Almeerderhout zodat de vier 'slechtste fanatieke golfers van Nederland' geïdentificeerd konden worden.

Deze vier gepassioneerde golfers, die geregeld speelden en les namen maar toch heel veel moeite met het spel hadden, kregen de kans in de aanloop naar het KLM Open hole 10 tot en met 18 van The Dutch te spelen. De inzet: wie is de beste van de slechtste fanatieke golfers van Nederland?

Peter, Eric, Gerrit en Jan - alle vier met een handicap rond de 30, alle vier zeer gedreven golfers met veel liefde voor het spel - waren de uitverkorenen. Op de tweede negen holes van The Dutch - lange holes  met diepe rough en heel waterrijk - gingen ze de strijd aan met elkaar. 

Natuurlijk sloegen de mannen af van de KLM Open-tees. Het werd in wind en regen een heroïsche golfmiddag. Bijna vijf uur hadden de vier mannen nodig om de negen holes te volbrengen. De hoogste score op één hole verklappen we vast: een 19. De winnaar? Dat zie je hier. Leef mee, huiver (af en toe) en bewonder het doorzettingsvermogen van de slechtste fanatieke golfers van Nederland.

}