TaylorMade lanceert TP Collection putters

19 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
In het voorjaar van 2017 komt TaylorMade Golf met een nieuwe reeks putters; de TP Collection combineert een klassieke vormgeving met een nieuwe Pure Roll insert.

Juno, Soto, Mullen, Berwick

De TP-collectie is vanaf maart/april beschikbaar en bestaat uit zes modellen, waarvan er vijf zijn gemaakt van 303 roestvrijstaal. De nieuwe Pure Roll insert (het raakvlak van de putter) bevat groeven van 45 graden, gemaakt van zacht polymeer. Dit moet een beter en effectiever contact met de bal opleveren, ook bij hele korte putts.

De Juno en Soto putters uit de TP-lijn zijn strakke, maar ook klassiek ogende blade putters met twee 10 grams gewichtjes in de hiel en teen voor een optimale balans. De Juno (voor het eerst gebruikt door Sergio Garcia tijdens de Ryder Cup) kent wat langere, hoekigere contouren en heeft een enkele zichtlijn op de bovenkant. De Soto is wat korter en ronder, met een lijn op de achterkant.

De Mullen en Berwick uitvoeringen zijn twee, eveneens klassiek uitziende mallet putters. Inclusief twee zichtlijnen en een korte ā€˜Sā€™ hosel. De Berwick heeft een wat rondere vorm en een dikkere toplijn in vergelijking met de Mullen putter. Bij beide modellen zitten er twee 5 grams gewichtjes in de zool.

In april 2017 zal de TP-reeks worden aangevuld met de Ardmore en Chaska, twee moderne mid-size mallet putters. De hele collectie komt beschikbaar met 34 en 35 inch shafts en met een Lamkin Sink Rubber grip (optioneel: Super Stroke 1.0 GT Pistol grip).

De verkoopprijzen worden binnenkort bekend gemaakt.

Meer info: Taylormadegolf.com

Lees meer over

Equipment