Winnaars (bruto score): Norbert en Arnoud van Linde (Kromme Rijn) met NGF-president Willem Zelsmann
Beeld: Bert van der Toorn
Winnaars (netto score): Martin en Martijn Weeda (De Drentsche)
Frans en Jacqueline van Leeuwen (Shortgolf Vereniging Flevoland)
Vader en zoon Bergsma (GC Harderwold en Zeewolde)
Vader en zoon Korver (GC Dirkshorn)
Vader en dochter Scholten (UGC De Pan)
Damian en Brandon Blokdijk (Westfriese Golfclub)
Elise en Benjamin Boehmer (Amelisweerd)
Eef van den Brink (Anderstein) en Annelies Reddingius
Robin en Afien Bakker (Amsterdamse Golf Club)

Finale Familietoernooi: “Het is zo ontzettend leuk!”

10 oktober 2016 NGF
Afgelopen zondag, 9 oktober, werd op Golfclub Amelisweerd de finale gespeeld van de derde editie van het familietoernooi. Voorheen stond dit evenement bekend als het ouder-kind-toernooi, maar sinds 2014 mogen de koppels ook andere familiebanden hebben.

In een ongedwongen toernooisfeer werd met veel golfplezier door de talrijke familiekoppels aan de diverse voorrondes deelgenomen. Zo ook tijdens de geslaagde finaledag in Utrecht. Aan de start verschenen de beste 28 koppels uit de bruto-categorie en de beste 12 koppels uit de netto-categorie van de halve finales van 2 oktober. De spelvorm was ‘greensome stableford’. Ondertussen werd er ook nog geld opgehaald voor het goede doel (het Jeugdsportfonds). Het totaalbedrag wordt in december tijdens het gala van de Golf Awards bekend gemaakt.

Voor de kinderen was RAAK! aanwezig. Golfprofessional Floris de Haas gaf clinics en ook olympisch judoka Dex Elmont, ambassadeur van het Jeugdsportfonds, wilde wel eens een balletje slaan.

Fantastisch

Na afloop waren er alleen maar positieve reacties over het Familietoernooi te horen.
“Met mijn zoon heb ik al eens een finale gespeeld,” zo zei Jan Korver van GC Dirkshorn, “en later speelde ik het toernooi met mijn oudste dochter. Nu met de jongste. Het is fantastisch om in wedstrijdverband met je kind te mogen spelen!”
De 39-jarige Robin Bakker, die 15 jaar aan het toernooi meedoet en met zijn 69-jarige moeder speelde, vulde aan: “Het is zo ontzettend leuk en bijzonder om met je ouders samen een wedstrijd te kunnen spelen.”

Winnaars van de netto categorie werden Martin en Martijn Weeda (De Drentsche) met 49 punten. De beste bruto score werd door met 39 punten door Norbert en Arnoud van Linde (Kromme Rijn) binnengebracht.

In de komende GOLF.NL Weekly, die vanaf 12 oktober op alle golfbanen in Nederland te verkrijgen is, lees je een uitgebreid verslag over de finale van het familietoernooi.