Henry Lai
Henry Lai

Lai en Van der Weele 2de in Tulip Golf Challenge

22 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
Met nog één ronde van de Tulip Golf Challenge te gaan staan Henry Lai en Kiet van der Weele op de tweede plaats.

Jongens

De Tsjech Filip Raza gaat nog steeds aan de leiding in het jeugdtoernooi op de Drentsche Golf & Country Club bij Assen. Hij maakte 68 en 73, totaal -3.

Henry Lai (70 slagen) en Kiet van der Weele (72) staan twee slagen achter op de Tsjechische leider.

Job Schoenmaker, een van de ‘local heroes’ (lid van de Noord Nederlandse Golf & Country Club) klom met een een ronde van 72 slagen de top-5 in en hoopt de noordelijke eer hoog te houden in de laatste ronde op zondag.

Meisjes

Bij de meisjes had de 16-jarige Carlijn de Graaf van Zeewolde 76 slagen nodig voor haar tweede ronde. Na 36 holes deelt ze haar koppositie met de Deense Nicole Lorup, de Duitse Johanna Wollenhaupt en de 19-jarige Judith van der Voort van Princenbosch.

De tweede ronde van het internationale jeugdtoernooi moest 1 uur en 50 minuten worden uitgesteld vanwege mist. De eerste editie van de Tulip Golf Challenge wordt door Pro Golf Events georganiseerd en maakt deel uit van de Global Junior Golf Tour en Global Junior Golf 21golfleague. Uitslagen tellen mee voor de World Amateur Golf Ranking (WAGR) en NGF Ranking. De jeugdspelers spelen elke dag 18 holes strokeplay en er is geen cut. Publiek is welkom.

Jongens: top 10.

Meisjes: top 10.

Live scoring: klik hier.

Meer informatie: progolfevents.nl en globaljuniorgolf.com

Lees meer over

Topgolf Amateurs