Reinier Saxton
Reinier Saxton
Beeld: Golfsupport.nl

Hainan Open ingekort tot 36 holes, Saxton T1

15 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
Vanwege aanhoudend slecht weer is zaterdag besloten om het Hainan Open in China in te korten tot 36 holes. Na drie dagen regen en een beetje golf is Reinoer Saxton gedeeld eerste.

De spelers in China hebben er na veel onderbrekingen allemaal een verschillend aantal holes op zitten. Reinier Saxton begon door het slechte weer pas op zaterdagochtend aan zijn eerste ronde op Sanya Luhuitou GC op Hainan Island.

Saxton maakte 68 (-4) en speelde daarna één hole van zijn tweede ronde. Op die hole maakte hij birdie. De Nederlander is met een voorlopig totaal van -5 een van de leiders. Hij deelt de eerste plaats met de Engelsman Sam Walker en de Duitser Alexander Knappe.

Saxton had geluk dat hij in kalm weer zijn eerste ronde speelde terwijl anderen op donderdag en vrijdag al in de natte baan stonden. Maar de nummer 25 van de jaarranglijst maakt nu wel alle kans om het toernooi in China te winnen. Omdat het toernooi is ingekort, is het prijzengeld verminderd (75 procent van 350.000 dollar, is 262.500 dollar). Daarmee is een overwinning op de jaarranglijst ook 25 procent minder punten waard dan in het geval dat het Hainan Open 72 holes had geteld.

Saxton is tevreden: 'Ik ben blij met hoe ik vandaag gespeeld heb. Op de eerste holes was er weinig wind maar die nam daarna iets toe. Ik begon op de tweede negen van de baan en die holes zijn best moeilijk. We hadden veel geluk met de omstandigheden. Ik heb weinig greens gemist vandaag, ik denk maar eentje. Dat was op mijn laatste hole van ronde één en daar maakte ik bogey. Maar alles bij elkaar was het erg goed met veel greens en fairways. Ik focus niet op de aanpassingen van de wedstrijd en van het puntensysteem, we gaan gewoon spelen en zien wel wat er gebeurt - want de leiders spelen zondag niet in dezelfde flight.'

De andere Nederlanders:

Daan Huizing T37

Wil Besseling T50

Juriran van der Vaart T61 

Darius van Driel T108

Leaderboard Hainan Open.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}