Roos Ryder Cup
De twee jeugdteams op de tweede speeldag

Jeugd Heemskerkse wint 'Roos Ryder Cup'

4 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
De jeugd van de Heemskerkse Golfclub heeft een nieuw jeugdtoernooi gewonnen, de Roos Ryder Cup. Het toernooi is een initiatief van oud-AZ-voetballer John Roos.

Oud-AZ-speler John Roos, een actief golfer, is bedenker, naamgever en sponsor van de meerdaagse jeugdwedstrijd en het toernooi is tot stand gekomen in samenwerking met de jeugdcommissies van de Heemskerkse Golfclub en de Zaanse Golfclub. 'Het doel,' zegt de organisatie, 'is om golfende jeugd extra competitiewedstrijden te bieden om zodoende het jeugdgolf in de regio naar een hoger plan te brengen.'

De teams in de Roos Ryder Cup bestonden uit acht spelers. De openingsdag, begin september gespeeld op een zonovergoten Heemskerkse Golfclub, werd gewonnen door de Heemskerkse. Op de tweede dag, op de Zaanse, werd gelijkgespeeld. Volgens de organisatie 'een uitzonderlijk goede prestatie van de Heemskerkse jeugd omdat de spelers van de Zaanse (op papier) aanzienlijk beter waren met lagere handicaps.'

Zondag 2 oktober was de finaledag van de echte Ryder Cup en ook de slotdag van de Roos Ryder Cup. Deze spannende wedstrijd werd ook met een gelijke stand afgesloten. Omdat de jeugdspelers van de Heemskerkse de eerste pot hadden gewonnen, zijn ze de winnaar van de Roos Ryder Cup.

De volgende Roos Ryder Cup wordt gespeeld in 2018. 'Een nieuwe traditie voor golfende jeugdspelers is hiermee geboren', zegt de organisatie.

Lees meer op heemskerksegolfclub.nl.

De Heemskerkse Golfclub is een ledenclub die speelt op golfbaan De Noordenbuitendijken. Greenfeespelers zijn welkom. De 18 holes-baan is in 1988 ontworpen door architect Gerard Jol en in 2010 uitgebreid met een par 3-baan van dezelfde architect.