AGC koffie
Koffie tijdens de wedstrijd

Benefietwedstrijd op AGC levert € 23.000 op

4 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
Een benefietwedstrijd op de Amsterdamse Golfclub voor Fonds Gezond Geboren heeft 23.000 euro opgeleverd.

De Texas scramble-wedstrijd werd gespeeld op 29 september onder de toepasselijke naam Geboorte Golf. Vorig jaar stelde Broekpolder de baan ter beschikking voor deze benefietwedstrijd, dit jaar werd dat gedaan door de Amsterdamse Golfclub (AGC).

Er streden 18 teams van vier en vijfballen. De deelnemers moesten helaas - evenals vorig jaar op Golfclub Broekpolder – stromende regen trotseren.

Het toernooi werd ondersteund door hoofdsponsor Meewind, een beleggingsfonds dat investeert in duurzame energie, en Balance Business Events. De gehele opbrengst van 23.000 komt ten goede aan het fonds. 

Fonds Gezond Geboren wil de kans op de geboorte van gezonde kinderen vergroten door het terugdringen van sterfte en ziekte vóór, tijdens en na de geboorte. Dat gebeurt vooral door het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek. 

De prijzen in het toernooi waren onder andere door de NGF ter beschikking gesteld. De zorg voor ongeborenen sluit aan bij het NGF programma Committed to Familie. 

De prijsuitreiking werd verricht door Vivienne van Eijkelenborg, Zakenvrouw van het jaar 2016 en eigenaar van Difrax, Nederlandse marktleider in babyartikelen. Tijdens het diner verzorgde dr Mireille Bekker, perinatoloog van het UMC Utrecht, een voordracht over de dilemma’s bij extreme vroeggeboorte en groeivertraging en het belang van wetenschappelijk onderzoek gericht op het voorkomen van die complicaties. 


}