Reinier Saxton verdient € 31.500 met zijn derde plaats in het Kazachstan Open.
Beeld: Golfsupport.nl

Mooie derde plaats voor Saxton in Kazachstan

2 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
Reinier Saxton speelde niet onder par op de laatste dag van het Kazachstan Open, maar op een dag met zeer zware omstandigheden was het goed genoeg voor een mooie derde plaats, en een flink cheque.

De Santpoorter stijgt met een cheque van € 32.500 naar de 24ste plaats op de jaarranglijst en is daarmee direct de beste Nederlander op de Order of Merit van de Challenge Tour. 

Saxton begon zondag zijn laatste ronde op een score van -14 en zijn totaal na 72 holes was hetzelfde. De Nederlander noteerde zes birdies, maar ook vier bogeys en een dubbel bogey van het Zhailjau Golf Resort. 

'Ik ben tevreden', zei Saxton. 'Er zat uiteraard meer in, maar na m'n dubbel bogey op 11 niet meer. Het was gewoon overleven vandaag. Het was zo ongelooflijk nat en koud. Dat ze het af hebben kunnen krijgen is een wonder. De fairways stonden op een gegeven moment zelfs onder water.'

'Voor de ranking is dit natuurlijk top', zei de 28-jarige speler over de stap die hij hiermee zet naar de allesbepalende top-15 aan het eind van het seizoen. 'Het was goed om de afgelopen twee weken even geen toernooi te spelen. Ik heb Italië (de Challenge Tour speelt volgende week in Monterosi, Italië, red.) afgezegd. Anders wordt het te veel.' Saxton, heeft na de rust China, Dubai en de finale in Oman voor de boeg.  

Maarten Lafeber en Daan Huizing eindigden allebei op de gedeeld 31ste plaats. Lafeber had een slechte dag en kwam niet verder dan een 77 (+5). Daan Huizing deed het beter en steeg dankzij een knappe 70 (-2), een van de betere rondes van de dag, naar de 31ste plaats.

De vierde en laatste landgenoot die deze week het weekend haalde, Jurrian van der Vaart, steeg een paar plaatsen met een laatste ronde level par. Na zijn 52ste plaats in Kazachstan staat hij 29ste op de Order of Merit.

Darius van Driel, die vrijdag de cut miste, staat nu 30ste. Reinier Saxton staat met € 53.833 24ste op de Order of Merit. Ter indicatie: de nummer 15 heeft tot dusver € 71.254 verdiend.

De wedstrijd in Kazachstan werd gewonnen door de Engelsman Sam Walker.

Eindstand.

Road to Oman.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}