Net als op vrijdag ging Reinier Saxton zaterdag rond in 66 (-6) slagen.
Beeld: Golfsupport.nl

Saxton 3de na 54 holes in Kazachstan

1 oktober 2016 Redactie GOLF.NL
Met nog een ronde te spelen in het Kazachstan Open van de Challenge Tour staat Reinier Saxton - dankzij een tweede 66 (-6) op rij - op de gedeeld derde plaats.

Voor de nummer 55 op de Order of Merit is een goed resultaat deze week meer dan welkom om een grote stap te zetten naar de top-15 en een kaart voor de European Tour. Op moving day zette Reinier Saxton met zes birdies en geen bogeys een goede stap. 

De Santpoorter begon zaterdag nog rustig met vijf parren, maar schoot vervolgens omhoog met vier birdies op rij. Ook op de tweede negen bleven de bogeys van de kaart en wist Saxton nog twee birdies te noteren, waarvan één op de slothole. Hij tekende uiteindelijk voor -6 en een totaal van -14. De professional staat daarmee op de gedeeld derde plaats, drie slagen achter de leider. 

'Ik begon niet echt super, maar holede op de eerste paar holes wel een aantal korte putts om erin te blijven', zei Saxton vanuit Almaty. 'Vanaf de zesde hole begon het wat meer te lopen. Van de tee was ik wat zoekende in het begin maar op de tweede negen was dat weer heel solide. Morgen schijnt verschrikkelijk weer te worden, dus skipakken, mutsen en regenpak aan en alles geven', aldus Saxton over de (slot)dag van morgen.

Maarten Lafeber speelde een keurige 70 (-2) voor een totaal van -10 na 54 holes op Zhailjau Golf Resort. Toch zakte de routinier hier acht plaatsen mee in het klassement. Het veld staat zeer dicht op elkaar, en op een slag van de top-10 en zeven slagen van de leider (Jordan L. Smith op -17), heeft ook de bondscoach, die nu gedeeld 14de staat, nog alle kans op een goed eindresultaat in het met 450 duizend euro gedoteerde toernooi.

Daan Huizing (71, T-48) en Jurrian van der Vaart (73, T-57) boekten niet veel progressie met hun derde rondes. Wil Besseling (76-72) en Darius van Driel (77-73) misten vrijdag de cut.

Leaderboard.

Road to Oman.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}