Upgrade voor exclusieve XXIO Prime clubs

21 november 2016 Redactie GOLF.NL
De exclusieve en behoorlijk prijzige Prime-lijn van XXIO is voorzien van een update. Daarnaast brengt de Japanse producent ook nieuwe versies van haar Forged-ijzers op de markt.

Sumitomo Rubber Industries is een opmerkelijke firma. Anders dan de naam doet vermoeden, investeren de Japanners voor een groot deel ook in sportproducten. Zo is SRI Sports Limited niet alleen eigenaar van Dunlop, maar ook van Srixon, Cleveland en XXIO. Met het laatstgenoemde label positioneert SRI een reeks opvallende golfclubs aan de bovenkant van de markt.

XXIO Prime

XXIO’s Prime-clubs zijn al flink wat jaren op de markt en worden regelmatig voorzien van nieuwe technologie en een aangepast design. Zo ook in de reeks die vanaf medio december in de winkels ligt.

De met goud vergulde XXIO Prime driver (999,99 euro) wordt verkocht met een 10.5 en 11.5 graden loft en beschikt over een lichtgewicht (36 gram) SP900 shaft van 46 inch, speciaal bedoeld om golfers met een gemiddelde swingsnelheid een maximale balsnelheid bij impact te bieden. De sweetspot is vergroot, net als de afstand van hiel naar teen. Bovendien is er een extra gewichtje van 4 gram in de hiel geplaatst waardoor het makkelijker moet worden om met een recht clubblad de bal te raken.

Uiteraard zijn ook de fairway woods (649,99 euro) en de hybrides (429,99 euro) vernieuwd. De houten (15, 18 en 21 graden) komen – net als de driver - met een verbeterd cup face-ontwerp in het clubhoofd van titanium. Verder zien we eveneens een superlichte shaft (38 gram) en extra toegevoegd gewichtje van 2,5 gram roestvrij staal. De hybrides (23, 26 en 29 graden) beschikken over een shaft van 46 gram en 4 gram toegevoegd wolfraam-nikkel gewicht.

Bij de Prime ijzers (334,99 euro per stuk, 1674,99 set van 6-PW, alleen met graphite SP900 shaft) gaat de meeste aandacht uit naar een extreem laag en diep zwaartepunt, mede dankzij extra, in de zool toegevoegd gewicht van wolfraam-nikkel. Hierdoor moeten zowel de afstand en de vergevingsgezindheid er op vooruit gaan.

XXIO Forged

Op 10 december, een weekje eerder dan Prime-serie, brengt XXIO ook vernieuwde Forged-ijzers uit. In tegenstelling tot hun dure stalgenoten, zijn de Forged-clubs wel met stalen shafts leverbaar. Het carbonstaal van deze set zorgt, samen met een dunner clubblad, voor een zacht en vertrouwd balgevoel, waarbij de V-vormige zool (overgenomen uit Srixon Z-serie) een consistente interactie met de ondergrond moet opleveren.

Prijs per club: 233,99 euro (graphite), 199,99 euro (staal)
Prijs per set (5-PW): 1399,99 (graphite), 1199,99 (staal)

Meer info: xxio.eu

Lees meer over

Equipment