Cobra introduceert King drivers met gps shot tracking

1 november 2016 Redactie GOLF.NL
Met de aankondiging van een hele reeks nieuwe drivers, woods en hybrides voor 2017 kan de liefhebber van Cobra-clubs straks zijn of haar hart ophalen. Maar daar blijft het niet bij. Alle, volgend jaar uit te brengen drivers worden verkocht inclusief geïntegreerde Cobra Connect tracking en gps-functionaliteit.

Cobra Connect

Centraal bij de lancering van de King F7, F7+ en King LTD Black drivers staat de implementatie van de nieuwe Cobra Connect-toepassing. Via een chip in het uiteinde van de grip communiceren de drivers met de Arccos smartphone app die tijdens het spelen de lengte van jouw drives op meer dan 40.000 banen bijhoudt. Daarnaast is er een virtuele King Of The Hole competitie beschikbaar (wie slaat het verst van alle geregistreerde gebruikers) en is er extra content als video’s en golftips van Cobra-coaches en PGA Tour Pro’s te raadplegen.

Door de smartphone in een van de voorste broekzakken te dragen, herkent de Arccos app via de gps-chip op de driver niet alleen de plek van afslaan, maar ook de swingbeweging – en zo de positie - van de tweede slag. Zo worden afstand en accuratesse real time gemeten. Aan het eind van de ronde kun je jouw eigen drive-statistieken nalezen en vergelijken met vrienden of Cobra Connect-gebruikers die op dezelfde baan hebben gespeeld.

King F7 drivers

De King F7 driver (399 euro) beschikt over een groter en lichter clubblad en een aanpasbaar systeem met drie gewichtjes voor een gewenste verdeling van het zwaartepunt tussen de hiel, voor- en achterkant van het oversized clubhoofd. Zo kan de balvlucht precies op de wensen van de golfer worden afgestemd. Ook zijn er uiteraard mogelijkheden om de loft aan te passen (van 9 t/m 12 graden). De King F7 drivers worden vanaf februari standaard verkocht met een Fujikura Pro 60 shaft in drie verschillende kleurencombinaties: zwart met oranje accenten, blauw met rode en witte accenten, plus zilver met gele accenten.

De King F7+ driver (429 euro) beschikt over een meer traditioneel vormgegeven (kleiner) clubhoofd en een loftkeuze tussen 8 en 11 graden. De gebruikte technologieën zijn hetzelfde, de shaft is echter een Fujikura Pro XLR8 61. Eveneens vanaf februari beschikbaar (wart met oranje accenten, blauw met rode en witte accenten), maar met een matte afwerking op de kroon.

Ook F7-drivers voor dames (399 euro) zijn herkenbaar in vorm en technologie, inclusief de oversized vorm en Cobra Connect-opties. Lofts : 11, 11.5, 12.5, 13.5 en 14 graden. De shaft is een Fujikura Pro 55 en er is te kiezen uit twee kleurstellingen; zilver/framboos en zwart/Lexi blauw.

King LTD Black driver

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een matzwarte variant (499 euro) van de eerder dit jaar uitgebrachte King LTD driver (medio november leverbaar). Dus met de opvallende SpacePort in de zool, de ultralichte TeXtreme Carbon kroon en het blad van titanium. Te koop in acht verschillende loft settings en met een Aldila Rogue Black 60g shaft. Gelijktijdig worden ook LTD Black fairway woods voor 299 euro per stuk uitgebracht.

Cobra F7 woods & hybrides

Alle houten en hybrides uit de nieuwe F7-familie gebruiken de Baffler technologie, zoals die ruim veertig jaar geleden succesvol door Cobra werd geïntroduceerd. Dankzij de implementatie van deze ‘rails’ is de golfer – zo claimt de producent – in staat om de bal nog agressiever aan te vallen omdat de clubs zachter over de ondergrond glijden. De F7 fairway woods (259 euro) komen met twee verplaatsbare gewichtjes in de zool en een nieuwe, dunnere insert van roestvrij staal. MyFly8 zorgt voor acht loft-instellingen, onderaan de Fujikura Pro 65 shaft. Beschikbaar vanaf februari. De hybrides zullen 219 euro gaan kosten, inclusief MyFly8 en Fujikura Pro 75h shaft.

De dames kunnen rekenen op Cobra F7 fairways woods voor 259 euro en hybrides voor 219 euro. 

Meer info: Cobragolf.com