Tourbaas Keith Pelley en de spelers in Dubai
Beeld: European Tour

Heel veel miljoenen in de Rolex Series

15 november 2016 Redactie GOLF.NL
De European Tour introduceert de Rolex Series, toernooien met een minimale prijzenpot van zeven miljoen dollar. Komend jaar zijn het er ten minste zeven.

Keith Pelley, de baas van de European Tour, kondigde het de afgelopen maanden al aan: er zouden toernooien komen met hoge prijzengelden. De vraag was of Pelley zijn woorden ook kon waarmaken. Ja dus. 

Op dinsdag presenteerde Pelley in Dubai met trots de Rolex Series, een serie toernooien met een minimale prijzenpot van zeven miljoen dollar. Het gaat om het BMW PGA Championship, het Iers Open, het Schots Open, het Italiaans Open en de drie toernooien van de Final Series, het Turkish Open, de NedBank Challenge en het slottoernooi, het DP World Tour Championship.

'Het is geweldig dat we de Rolex Series nu kunnen aankondigen en we zijn vastberaden dit uit te breiden en te versterken in de komende jaren’, aldus Pelley. 

Het World Tour Championship heeft een prijzengeld van acht miljoen dollar, de andere zes toernooien een miljoen dollar minder. Het doel van Pelley is met deze hoog gedoteerde toernooien wereldtoppers te verleiden vaker voor de European Tour te kiezen en niet voor de PGA Tour in Amerika. De vier majors en de vier World Golf Championship toernooien met prijzengelden van negen en tien miljoen dollar blijven ook gewoon onderdeel van de European Tour. 

Klik hier voor de voorlopige speelkalender 2017 van de European Tour.


Lees meer over

PGA Tour