Boy Gerrits: opnieuw gegrepen door golf
De GOLF.NL Handicapranking van Boy

Opnieuw gegrepen door golf

8 november 2016 Redactie GOLF.NL
GOLF.NL werd getipt over de snelle handicapverlaging van Boy Gerrits, een 39-jarige speler van de Zuid Limburgse G&CC Wittem. In anderhalf jaar is hij van 23 naar 7 gegaan. Hoe kan dat?

Hoe heb je zo’n reuzensprong kunnen maken?

Boy Gerrits: “Ik heb het voordeel dat ik jong begonnen ben met golf, op mijn achtste. Ik vond het heel leuk maar door studie, werk en een gezin heb ik bijna dertig jaar lang niet gespeeld, of hooguit één keer per seizoen. Anderhalf jaar geleden heb ik golf opgepakt en ik heb de smaak weer helemaal te pakken. Ik speel twee keer per week en speel competitie met Heren 1 van Wittem. In 2015 ging ik van handicap 22,6 naar 8,5 en nu heb ik 7,3.”

Heb je nu dus weer tijd voor golf?

“Ik kan het nu combineren met werk, gezin en kinderen. We hebben een zoontje van vijf en een dochter van negen. Zij krijgen jeugdles en zijn ook een beetje gegrepen door golf, en mijn vrouw ook. We doen af en toe negen holes met z’n vieren. Ons zoontje is natuurlijk nog heel jong maar loopt dan mee met een paar clubjes van SNAG, speciaal materiaal voor kinderen. Elk uur dat je er in stopt bij kinderen krijg je er driedubbel uit, hun leercurve is veel steiler. Misschien vinden ze golf op een gegeven moment niet meer leuk maar de basis zit er dan vast in.”

Als je zo snel in handicap daalt, dan neem je vast vaak les?

“Ik heb in het afgelopen achttien maanden, afgezien van competitietrainingen, maar twee lessen gehad. Ik ben meer een autodidact, ik probeer zelf te analyseren wat ik fout doe en een oplossing te vinden. De website van De Golf Academie gebruik ik wel actief en ik heb ook veel aan het boekje van het 9-stappenplan. Onze pro Thijs Spaargaren heeft alle competitiespelers op Wittem uitgelegd hoe het werkt en heeft ons aangespoord er veel gebruik van te maken. Op de website degolfacademie.nl en de boekjes van het 9-stappenplan vind je veel tips, technieken en oefeningen. Je kunt er ook je statistieken bijhouden, bijvoorbeeld je puttgemiddelde. Als je je pro koppelt aan jouw account, dank kan hij jouw vorderingen volgen.”

Gebruik je de app GOLF.NL?

“Ik heb de app op mijn telefoon maar moet bekennen dat ik ’m nog niet veel gebruik, het zit nog niet in mijn systeem. Ik snap wel hoe het werkt en ken ook het onderdeel handicapranking. Zo kan ik zien dat ik bijna de beste golfer in mijn gemeente ben.”

Boy is nummer 11 van zijn golfclub, nr 2 van de gemeente Gulpen, nr 132 van zijn provincie, nr 50 van zijn leeftijdgenoten en nr 3619 van Nederland. Wil je zien waar jij staat? Download de app GOLF.NL en log in ...

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

De app GOLF.NL in het kort

• De app is onder meer een digitale scorekaart van alle Nederlandse banen: je kunt op de app je score invullen, zowel van een oefenronde als een qualifying ronde.

• Na een qualifying ronde zie je meteen wat je nieuwe handicap is; die handicap wordt ook direct doorgegeven aan het handicapsoftwaresysteem van je club.

• De Stern Birdieranking houdt je birdies bij.

• De Handicapranking geeft aan hoe goed je bent ten opzichte van andere golfers bij je club, in je woonplaats, provincie en in heel Nederland.

• Nodig golfvrienden uit en deel je scores en prestaties en volg hun prestaties op de tijdlijn.

• Je resultaten kun je ook delen op social media zoals Facebook

Download de app op golf.nl/app. Daar staat ook een lijst met veel gestelde vragen en de antwoorden. Kom je er niet uit, stuur dan een mail naar app@golf.nl, ook voor opmerkingen of suggesties.

Dit artikel is ook verschenen in GOLF.NL Weekly 23 van 2016.

}