Thorbjørn Olesen heeft reden tot lachen.
Beeld: Golfsupport.nl

Zege voor Olesen in Turkije

6 november 2016 Redactie GOLF.NL
Het werd nog even spannend, maar de zege in het Turkish Airlines Open ging uiteindelijk comfortabel naar Thorbjørn Olesen.

De 26-jarige Deen begon de slotdag op Regnum Carya met een voorsprong van zeven slagen. Even was die voorsprong op zondag geslonken naar slechts één slag. Olesen stelde echter keurig orde op zaken met drie birdies op de tweede negen. De eindsprint was genoeg om met drie slagen voorsprong de laatste green op te lopen en met een par voor -20 zijn vierde zege op de Europese Tour te behalen. 

'Ik heb goed geslapen vannacht, al was ik wel vroeg wakker', zei Olesen over de voorsprong waarmee hij zaterdagavond naar bed ging. 'Ik wist dat de achtervolgers laag konden gaan vandaag en ik wist dat ik birdies moest maken. Na negen holes stond de druk er goed op, maar ik heb het goed bij elkaar gehouden. Ik kijk altijd naar het leaderboard om te weten wat ik moet doen. De laatste holes waren mentaal zwaar, maar het is me gelukt. De laatste paar maanden waren slecht, en opeens ben ik in contention en sta ik ruim voor. Dat was lang geleden en dat maakte het lastig vandaag.'

David Horsey leidde de groep achtervolgers met vijf birdies op de eerste negen terwijl de leider, Olesen, met level par door de turn ging. Horsey tekende - mede dankzij een dure bogey op 16 - voor een 65 en een totaal van -17. De Engelsman Horsey deelt zijn tweede plaats met Li Haotong, die net als Horsey voor een 65 tekende. De vierde plaats ging naar Bernd Wiesberger met -15.  

Nicolas Colsaerts (-4) eindigde als 43ste.

Het Turkish Airlines Open op Regnum Carya Golf & Spa Resortoi was het eerste toernooi van de driedelige Final Series van de European Tour. 

Volgende week speelt Joost Luiten in Zuid-Afrika de Nedbank Golf Challenge en de week daarop de finale in Dubai. In die finale speelt de top-60 van de Race to Dubai om de eindejaarsuitkering van 1.250.000 dollar die klaarligt voor de aanvoerder van de jaarranglijst. Het prijzengeld van de Final Series bedraagt samen in totaal 27 miljoen dollar. 

Leaderboard.

Race to Dubai

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Beelden dag vier van Ziggo Sport:

Loading the player...
}