De productie van Rory's Method Origin putter

Nike's Method Origin putters in april beschikbaar

22 maart 2016 Redactie GOLF.NL
Je hebt ze wellicht al in de handen van Rory McIlroy en Charl Schwartzel gespot; de nieuwe Method Origin putters van Nike. Eind april zijn ze ook voor de consument beschikbaar.

Snel in de tas

De Method Origin is een blade putter met een klassiek en vertrouwd uiterlijk. Ook bij de productie van deze clubs is RZN toegepast (tussen het clubblad en het achterste deel van de putter in). RZN is het kunsthars dat Nike tevens in golfballen en andere golfclubs verwerkt.
“Toen ik in januari van 2015 deze putter voor het eerst in Dubai testte, zag ik dat mijn lange putts beter bleven rollen”, aldus Rory McIlroy. “Daarna heb ik ‘m nog een keer geprobeerd in april van dat jaar in Sage Valley. Vanaf dat moment wilde ik deze putter zo snel mogelijk in mijn tas hebben en dat is in september gelukt. Sindsdien is hij er niet meer uit geweest.”

In vergelijking met de vorige Method-putters, bevat het nieuw ontwikkelde blad twee keer zoveel (polymetalen) groeven. Meer groeven betekent meer wrijving bij het raken van de bal en daardoor een snellere, voorwaartse rol plus een zachter gevoel bij impact.

Vanaf 22 april komen er twee modellen van de Method Origin beschikbaar: de B1-01 en B2-01. Ze verschillen slechts in kleine details (o.a. rondingen in vormgeving van de teen) van elkaar. De volgende spelers gebruiken ‘m al: McIlroy (B2-01), Schwartzel (B1-01), Russell Henley (B2-01), Scott Pinckney (B1-01), Ryan Ruffels (B1-01), Nick Watney (B2-01), Lucas Bjerregard (B1-01) en Ross Fisher (B2-01).

Prijs: 319,95 euro

Meer info: Nike.com


Lees meer over

Equipment