Mizuno vernieuwt JPX EZ-clubs

9 maart 2016 Redactie GOLF.NL
De JPX-reeks van Mizuno ligt al sinds 2012 (JPX800) in de golfshops en wordt met regelmaat van een nieuwe update voorzien. Zo ook dit jaar met de vernieuwde JPX EZ-serie.

JPX EZ (Forged) ijzers

De Japanse producent, sinds 1906 actief in de sportindustrie, zet vooral de vernieuwde Forged-reeks in het spotlicht. In deze familie is bij de vervaardiging van de clubhoofden het element boor (borium) toegepast, wat volgens Mizuno bij de ijzers 4 tot en met 7 meer balsnelheid oplevert en voor een verbeterde stabiliteit bij niet zuiver geraakte ballen zorgt. Vanaf ijzer 8 tot en met de pitching wedge heeft een vernieuwd, compacter ontwerp een betere controle bij de kortere afstanden tot gevolg. De nieuwe JPX EZ Forged ijzers zijn afgewerkt met een fraaie ‘anti-glare’ laag van zwart nikkel.

Met de standaard JPX EZ-lijn richt Mizuno zich op golfers die vooral voor extra meters gaan. Daarbij wordt per club een andere dikte voor het clubblad toegepast, alleen bij ijzer 8 tot en met PW is die dikte hetzelfde om zo een gelijkwaardig balgevoel te garanderen. Ook in deze serie treffen we de ‘anti-glare’ afwerking van zwart nikkel.

Overigens maakt Mizuno, in tegenstelling tot de meeste andere producenten, bij haar prijsstelling geen verschil tussen clubs met een shaft van staal of graphite. De volledige JPX EZ-familie is ook voor dames beschikbaar.

Prijs: JPX EZ 129 euro
Prijs: JPX EZ Forged 169 euro

JPX EZ Woods & driver

De nieuw ontworpen en vereenvoudigde JPX EZ driver maakte zijn debuut in de handen van Luke Donald tijdens het BMW PGA Championship (Wentworth, mei 2015). De driver kent geen verschuifbare gewichten in de zool, maar bevat drie ‘slots’ waarin een 10 grams gewichtje kan worden geplaatst. Door hierin te variëren, kan de golfer kiezen tussen een draw, fade of neutrale afstelling. Een rondere kroon verhoogt de speelbaarheid omdat hiermee de flexibiliteit van het clubblad is toegenomen. Via de ‘quick switch’ hosel is de loft eenvoudig aan te passen.

De JPX EZ fairway woods en hybrides beschikken vanaf nu over een groter en platter clubblad, zodat niet alleen de fysiek sterkere golfers extra meters kunnen maken. Ook geeft Mizuno aan dat de nieuwe lijn meer backspin genereert. Ondertussen zorgt een nieuwe generatie van de ‘shockwave’ zool en de ‘waffle’ kroon voor een aanzienlijk lager zwaartepunt. De JPX EZ fairway woods worden geleverd met een vaste of aanpasbare ‘quick switch’ hosel met 15˚, 18˚ en 21˚ lofts. De hybrides zijn te koop met een vaste loft in 16˚, 19˚, 22˚ en 25˚.

Prijs: JPX EZ driver 429 euro
Prijs: JPX EZ fairway woods 299 euro (aanpasbare loft), 249 euro (niet aanpasbaar)
Prijs: JPX EZ Hybrides 249 euro

Meer info: golf.mizunoeurope.com

Lees meer over

Equipment