golfweek

20 - 22 mei: ING Private Banking Golf Week

30 maart 2016 Redactie GOLF.NL
Het Dutch Ladies Open golftoernooi krijgt met ingang van dit jaar een nieuw format. Van 20 tot en met 22 mei wordt op The International in Amsterdam een landenwedstrijd à la de Ryder Cup en Solheim Cup gespeeld. Het driedaagse toernooi is onderdeel van de ING Private Banking Golf Week.

Vernieuwing

De ING Private Banking Golf Week is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, hoofdsponsor ING Private Banking en sportmarketingbureau TIG Sports en vervangt het Dutch Ladies Open. Het damestoernooi met 120 speelsters maakt plaats voor een prestigieuze landenwedstrijd met acht damesteams, elk bestaande uit drie Europese topspeelsters: The Ladies Nations Invitational. Voor Nederland spelen onder anderen Christel Boeljon en Anne van Dam mee. De hoofdprijs is 18.000 euro.
‘We hebben het Ladies Open in zijn oorspronkelijke vorm twaalf jaar met veel plezier georganiseerd’, aldus Martijn van der Meulen, managing partner van sportmarketingbureau TIG Sports. ‘Het waren succesvolle toernooien, maar we zagen de voorbije jaren onvoldoende groei in de belangstelling voor het evenement. Ondanks de zege van Christel Boeljon vorig jaar. Dat deed ons beseffen dat het toernooi na tien jaar ook wel toe was aan vernieuwing.’
Niet alleen de spelvorm matchplay is aantrekkelijk voor speelsters en publiek, ook zullen de holes korter zijn dan normaal en worden enkele holes uitdagender gemaakt. Toeschouwers mogen de teams luid aanmoedigen. De stilteborden worden zo min mogelijk gebruikt. Ook wordt het publiek tijdens de wedstrijd geïnformeerd en geënthousiasmeerd door een speaker. Dergelijke elementen zullen de beleving bij het publiek vergroten.
The Ladies Nations Invitational maakt nu nog geen deel uit van de kalender van Ladies European Tour, maar de internationale organisatie voor professioneel vrouwengolf volgt met belangstelling het nieuwe initiatief.
‘Dit toernooi en de ING Private Banking Golf Week zijn mooie doorvertalingen van een van onze doelstellingen, namelijk de Nederlandse golfsport vernieuwen en vooruit helpen’, aldus Ruud van Dusschoten, directeur Private Banking & Beleggen ING.

Bijzondere sfeer

Ook de Nederlandse topspeelster Anne van Dam kijkt uit naar het nieuwe toernooi. ‘Ik verheug me erop om in eigen land te spelen en al helemaal in een team. Dat is alweer een tijdje geleden en ik kijk met veel plezier terug op de wedstrijden die ik in teamverband heb gespeeld zoals EK's en WK's. Spelen voor je land is iets speciaals en zorgt voor een bijzondere sfeer op de golfbaan. Daarnaast heb ik zelf in de Junior Solheim Cup mogen spelen voor Europa en dat was heel speciaal. Het nieuwe toernooi brengt het publiek dicht bij de spelers en de set-up van de baan zal voor aantrekkelijk golf zorgen. Ook mijn collega-professionals kijken uit naar dit toernooi. Ook zij hebben al langere tijd niet in teamverband gespeeld en dat spreekt de meesten wel aan. Hopelijk kan dit toernooi op termijn uitgroeien tot een mooi toernooi dat vast onderdeel is van de Ladies European Tour.’

Naast een landenwedstrijd met acht teams en speelsters van de Ladies European Tour strijden zestien Nederlandse amateurclubs in teams van vier (minimaal één jeugdspeler) om de ING Private Banking Cup en een hoofdprijs van 7.500 euro. De tweede plaats is goed voor 5.000 euro, de derde
plaats levert 2.500 euro op. Vanwege de gezamenlijke doelstelling van de NGF en ING Private Banking om de golfsport te verjongen dient het prijzengeld te worden besteed aan de jeugdopleiding van de club.

ING Private Banking Golf Week

De eerste editie van de ING Private Banking Golf Week vindt plaats op The International te Amsterdam. In deze week komen alle facetten van golf bij elkaar. Maar ook buiten de baan is van alles te beleven. Om het event voor een breder en jonger publiek toegankelijk te maken wordt dames topgolf gecombineerd met andere activiteiten. Foodcorners en foodtrucks, barista-barretjes op wielen, festivaltenten en picknicktafels domineren het terrein buiten de baan. Je kunt zelf golfen, je laten adviseren over golfmateriaal en dat zelf uitproberen op de drivingrange, kijken naar trick shows en voor kinderen lonkt een fantastische dag op de Kids Playground onder meer dankzij het jeugdprogramma RAAK!. Dit maakt het een uniek event voor golfliefhebbers van alle leeftijden.

Meer informatie op www.INGGolfweek.nl.

Juniorclub RAAK!

In Nederland golft slecht 1% van de sportende kinderen. Vanuit de gezamenlijke ambitie om te verjongen en meer en beter golf in de toekomst te garanderen, heeft de NGF in samenwerking met ING Private Banking het jeugdprogramma RAAK! ontwikkeld. Een programma dat de Nederlandse jeugd op positieve wijze laat kennismaken met de golfsport. RAAK! richt zich primair op kinderen van 6 tot en met 14 jaar waarvan minimaal één ouder al golft, maar inspireert ook jeugd en jong volwassenen tot 21 jaar. Met dit nieuwe programma bieden we ouders handvatten om hun kinderen te stimuleren naar de golfbaan te komen en zelf de fun van golf te ervaren. Meer informatie over het programma vanaf donderdag 31 maart op www.golfraak.nl

}