Exclusieve Callaway XR 16 Sub Zero driver

16 maart 2016 Redactie GOLF.NL
Wees er snel bij, want vanaf 15 april is hij slechts in beperkte oplage beschikbaar: de Callaway XR 16 Sub Zero, een driver met extreem lage spin en alleen geschikt voor de beste spelers.

Custom fit

De Sub Zero driver is een doorontwikkeling van de onlangs gelanceerde XR 16-lijn. Met een Europese beschikbaarheid van slechts honderd exemplaren en een prijskaartje van 549 euro, betreft het hier een zeer exclusief model dat met slechts één (aanpasbare) loft (9.5 graden) en alleen voor rechtshandige golfers te koop is via geselecteerde ‘custom fit’ retailers.

Met de XR 16 Sub Zero brengt Callaway, in vergelijking met eerder verschenen modellen, bovendien een driver uit met het laagst mogelijke zwaartepunt. Dit betekent dat spelers met een hoge swingsnelheid minder spin zullen genereren en de bal daardoor nog verder zullen slaan. De nieuw ontwikkelde, superlichte Carbon Triax Crown brengt het gewicht nog verder naar beneden en met twee verwisselbare gewichtjes (10 en 2 gram) kun je de hoogte van de gewenste balvlucht ietsje fine-tunen.
De XR 16 Sub Zero driver wordt per klant op maat gefit en daarbij is zonder extra kosten te kiezen uit twintig verschillende shaft-opties. Oplettende golfers hebben deze Sub Zero driver overigens al in de tassen van Phil Mickelson en Nicolas Colsaerts kunnen spotten.

Prijs: 549 euro

Meer info: Callawaygolf.com

Lees meer over

Equipment