Cape Wickham
Cape Wickham van architect Mike DeVries

Samenwerking Pont en Amerikaanse architect

23 maart 2016 Redactie GOLF.NL
Opnieuw een samenwerking tussen een Nederlandse en buitenlandse golfbaanarchitect. Michiel van der Vaart werkt al enige jaren samen met de Deen Philip Spogard, Frank Pont gaat samenwerken met de Amerikaan Mike DeVries.

Frank Pont is de ontwerper van onder meer De Swinkelsche. Ook is hij bekend van zijn restauratiewerk op banen van de klassieke architecten Harry Colt, Hugh Alison en Tom Simpson, zoals De Pan en de Koninklijke Haagsche. De afgelopen jaren doet Ponts bureau Infinite Variety Golf Design ook veel renovatiewerk in het buitenland, bijvoorbeeld op Hardelot en Le Touquet in Noord-Frankrijk.

Mike DeVries leidt het bedrijf DeVries Designs dat gehuisvest is in Michigan. De Amerikaanse architect krijgt veel lof voor zijn recente ontwerp van Cape Wickham in Australië.

Pont en DeVries zullen samenwerken aan beide kanten van de Atlantische Oceaan - nieuwe banen en restauraties - en hebben de ambitie om een van de beste architectenbureaus van de wereld te gaan vormen.

'Ik kijk er erg naar uit om in Europa en met Frank te werken', zegt DeVries in een persbericht. 'Hij is een vooruitstrevend persoon in ons vak en respecteert het karakter en de geschiedenis van onze klassieke banen.' 

'Ons partnership is geweldig nieuws, allereerst en vooral voor onze klanten die zullen profiteren van nog betere en complete diensten', zegt Pont. 'We volgen het voorbeeld van Colt en Alison die in de Golden Age van golf een soortgelijke transatlantische samenwerking hadden.'

Informatie: Infinite Variety Golf Design.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Informatie over het bureau van Michiel van der Vaart en Philip Spogard is te vinden op spogardvandervaart.com.

}