Princenbosch
Het winnende hoofdklasseteam van Princenbosch
Beeld: Annemarie IJff/fotocommissie Kennemer G&CC

Princenbosch wint Barometer

12 maart 2016 Redactie GOLF.NL
Golfclub Princenbosch heeft de Barometer gewonnen en de eer om de testwedstrijd voor de NGF Competitie volgend jaar te organiseren.

De Barometer is de jaarlijkse testwedstrijd van de heren in de hoofdklasse die voorafgaat aan de NGF Competitie. Voorlopig werd voor de laatste keer op de baan van de Kennemer G&CC gespeeld en ditmaal in prachtig droog en zonnig winterweer, in tegenstelling tot veel andere jaren.

In de ochtend stonden negen holes foursomes tegen par op het programma en in de middag 18 holes singles tegen par, waarbij alle punten van de zes spelers per team werden opgeteld. Omdat niet alle hoofdklasseteams in Nederland waren, vielen enkele teams uit de eerste klasse in. Ook de Kennemer, waarvan het eerste team in de eerste klasse uitkomt. 

Barometer verhuist

Princenbosch en Houtrak eindigden op 239 punten maar de zege ging naar de club op de 27-holes baan in Molenschot. 'Het team van captain Richard Beenackers heeft niet alleen de Barometer gewonnen maar ook de eer om deze wedstrijd in 2017 te organiseren', zei Eric Rahusen, de penningmeester van de Kennemer, bij de prijsuitreiking. Daarmee heeft de Barometer na twintig jaar gastheerschap door de Kennemer nu dezelfde traditie als de Thermometer voor de vrouwen: de winnende club is voortaan het jaar erop gastheer. 

Scores

Almeerderhout, Broekpolder en Grevelingenhout - een nieuwkomer in de hoofdklasse - deelden de derde plaats met 230 punten.

De Pan werd zesde met 229 punten, de Noord-Nederlandse zevende met 223, de Hoge Kleij achtste met 218, de Haarlemmermeersche negende met 208, de Kennemer tiende met 202, Brunssummerheide elfde met 197 en Amsterdam Old Course laatste met 179. 

De Haarlemmermeersche en Amsterdam Old Course spelen eerste klasse, maar Bob de Boef en Floris Berkhout van AOC leverden wel van alle koppels uit de hoofdklasse en eerste klasse de beste foursome-score in: 17 punten op de A-holes. En een speler van de Haarlemmermeersche, Leandro Tol, werd met 37 punten (één onder par) eerste in het individuele klassement. Rilan van Opstal van Princenbosch, die ook 37 punten scoorde op de KLM Open-holes, werd tweede. 

De Thermometer wordt op 19 maart gespeeld. De competitie voor de hoofdklasse begint op 26 maart. Het landskampioenschap is op 28 en 29 mei.

}