Kennemer
Kennemer G&CC

Kennemer schenkt 85.000 euro aan MS-centrum

3 maart 2016 Redactie GOLF.NL
De Kennemer G&CC heeft bijna 85.000 euro geschonken aan Nieuw Unicum voor onderzoek naar MS.

Nieuw Unicum, een MS-expertisecentrum dat met name mensen met progressieve MS professionele ondersteuning biedt, meldt de donatie in een persbericht.

Het geld is in 2015 bijeengebracht bij diverse activiteiten in het kader van het 21ste lustrum van de Kennemer, gelegen naast Nieuw Unicum in Zandvoort. Bij een speciale Burendag-wedstrijd, waaraan ook bekende Nederlanders als Edwin van der Sar en Ronald en Frank de Boer deelnamen, werd een groot deel van het bedrag opgehaald. 

Nieuw Unicum zal de donatie van de 'buurman' gebruiken voor onderzoek naar de meerwaarde van multidisciplinaire interventies bij multiple sclerose (MS). Nieuw Unicum kan hierdoor een promovendus aanstellen die het onderzoek in samenwerking met prof. dr Uitdehaag en prof. dr De Groot van het VUmc MS Centrum Amsterdam de komende vier jaar gaat uitvoeren. 

Liesbeth Kooij, manager van het expertisecentrum: 'Dankzij de donatie kunnen we onze jarenlange practice-based expertise valideren door wetenschappelijk onderzoek en vervolgens toegankelijk maken voor alle mensen met progressieve MS in Nederland.'

Bij MS is vaak sprake van multi-problematiek waarbij specifieke deskundigheid vanuit verschillende disciplines wenselijk of zelfs noodzakelijk is. Bij Nieuw Unicum werken behandelaars gespecialiseerd in MS nauw samen in multidisciplinaire teams. Mensen met MS die thuis wonen en een complexe hulpvraag hebben kunnen op verwijzing bij Nieuw Unicum een multidisciplinaire screening laten doen. Op één dag worden zij gezien door behandelaars van verschillende disciplines.

Omdat de donatie de beoogde bijdrage van 50.000 euro voor het eerste onderzoeksjaar ruim overtrof, heeft de golfclub tevens een professionele geluidsinstallatie geschonken voor de geheel vernieuwde ontmoetingsruimte Brinck van Nieuw Unicum. Bovendien kan met deze bijdrage een nieuw terras van 300 m2 aangelegd worden. 


}