De Dommel
Het FBBB-kampioenschap in 2015 op De Dommel

FBBB heren senioren op De Dommel

3 maart 2016 Redactie GOLF.NL
Op De Dommel wordt in mei de 34ste editie van het FBBB voor heren senioren gespeeld.

Het NGF-kampioenschap wordt gespeeld op donderdag 19 mei 2016 en georganiseerd door Golfclub De Dommel in St. Michielsgestel. Het is nu al een memorabele editie, omdat dit jaar de leeftijd voor heren senioren naar 50 jaar is verlaagd.

De wedstrijdvorm is net zoals andere jaren FBBB (Fourball Better Ball) met 90 procent handicapverrekening. De gezamenlijke handicap per koppel mag maximaal 32 zijn.

Traditie

In 1982 nam Hans Hertzberger van GC De Dommel, toen voorzitter van de NGF-seniorencommissie, het initiatief voor dit sportieve treffen voor senioren heren. Sinds die eerste keer mag de wedstrijd op veel inschrijvingen én enthousiasme rekenen vanuit het hele land. Deze waardering is in 1995 tastbaar gemaakt. De zilveren schaal waarvoor de deelnemers sindsdien strijden en waarop de namen van alle winnaars gegraveerd staan, draagt zijn naam: de Hans Hertzbergerschaal.

Inschrijven en meer informatie

Meedoen aan de FFFB bij GC De Dommel? Inschrijven kan - vanaf zes weken van tevoren! - via de website van GC De Dommel: gcdedommel.nl. Er kunnen 60 koppels meedoen en zoals altijd geldt: wie het eerst komt … De inschrijving sluit op donderdag 12 mei. 

Kosten voor deelname zijn 65 euro p.p. inclusief lunchpakket en koffie. ’s Avonds kunnen spelers deelnemen aan een gezamenlijk diner, waarvoor men zich ook nog op de wedstrijddag kan inschrijven, kosten 25 euro p.p.  Meer informatie: info@gcdedommel.nl.

}