Golfparc Sandur
Leden van de golfvereniging Golfparc Sandur aan het werk, de vereniging exploiteert nu de 9-holes baan

Leden Golfparc Sandur keihard aan het werk voor club

2 maart 2016 Redactie GOLF.NL
Er is de afgelopen maanden veel veranderd op de 9-holes baan in Emmen. Vanaf 2 januari zijn leden van de nieuwe golfvereniging Golfparc Sandur volop in de weer om de baan een beter aanzien te geven. Bert Dijkema, interim bestuurder en gepensioneerd sportverslaggever, bericht over de nieuwe situatie.

Niet alleen het terrein, maar ook het clubhuis ondergaat een ware metamorfose; dat allemaal ‘met eigen krachten’. De maanden januari en februari stonden in het teken van het snoeien van bomen en struiken, een bezigheid die in acht jaar niet was verricht. En het clubgebouw aan de Golfparkdreef is zodanig onder handen genomen, dat leden, die er een tijdje niet zijn geweest, denken in een ander gebouw hun kopje koffie of thee zitten te drinken.

Doorstart

De nieuwe vereniging draagt in feite zorg voor de doorstart van de baan, die door BurgGolf zo’n acht jaar lang is geëxploiteerd. Een verschil van inzicht van BurgGolf, die meerdere golfbanen in Nederland bezit, en de grondeigenaar heeft tot de oprichting van Golfparc Sandur geleid. De grondeigenaar - de beleggingsmaatschappij Rhoon, Pendrecht en Cortgene (RPC) uit Strijen - wilde heel graag dat de golfbaan in Emmen behouden bleef en is in contact getreden met een aantal abonnementhouders van BurgGolf. Vanaf dat moment heeft de oprichting van een vereniging post gevat. 

Het bestuur is voortvarend aan de slag gegaan en heeft er voor gezorgd dat alleen met een verenigingsgevoel de ‘doorstart’ een succes kan worden. Het heeft onmiddellijk een golfleraar in de persoon van Pascal Németh aangesteld om de lessen van de (nieuwe) leden te waarborgen en greenkeeper Henk van Boven gevraagd om het onderhoud van de baan te blijven verzorgen. De lockerruimte, waar de spelers hun golfspullen achter kunnen laten, is opnieuw ingedeeld en dat heeft geleid tot veel meer huurders dan in de periode BurgGolf.

Ook de ontwikkeling van een website is direct begonnen en maandelijks wordt er al een nieuwsbrief uitgegeven. Ook op Facebook is Golfparc Sandur te volgen, waar heel goed is te zien, dat leden zich bij de (herstel)werkzaamheden voor de nieuwe vereniging doen gelden.

Emmen Open

Ondertussen is de sportieve voorbereiding op nieuwe seizoen al in volle gang. Golfparc Sandur heeft tien teams voor de competitie ingeschreven, die half maart, begin april van start gaat. Op 20 maart vindt de strijd om de Suydenveld-cup plaats. Dat is een matchplay-ontmoeting à la de Ryder cup tussen de golfers van Zuid-Drenthe uit Erica en die uit Emmen. Voorts staat later in het seizoen ook weer de strijd om het kampioenschap van Emmen op het programma, het zogenaamde Emmen Open.

De vereniging in Emmen telt ongeveer 300 leden en gaat binnenkort proberen de jeugd aan zich te binden. Daarin gaat de pro ook een belangrijke rol spelen. Németh, die ook in het Duitse Haren les geeft, gaat scholen bezoeken om de jeugd enthousiast te maken voor de golfsport. In Haren is dat een groot succes gebleken. 

Meer informatie: golfparcsandur.nl


Lees ook een artikel op de website tweelingdorper.nl: Golfsport in Emmen weer gewaarborgd.

De verbouwing binnen wordt en is al fantastisch. De afgelopen weken is er al hard aan gewerkt.

Geplaatst door Golfparc Sandur op donderdag 18 februari 2016
}