Dames senioren 1 van de Koninklijke Haagsche
Heren senioren 1 van Houtrak, vlnr Frans van Buggenum, Peter Marsden, Carl Waldron, Marcel Joost, Hans Dekker, Bob Welschen en captain Don Wedman.

Senioren van Houtrak en Haagsche landskampioen

30 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Het eerste heren seniorenteam van Golfclub Houtrak is voor de derde keer in vijf jaar winnaar van Nederland. Bij de dames is de Koninklijke Haagsche landskampioen geworden in de hoogste seniorenklasse.

Heren

Het team won in de competitie - hoofdklasse senioren, 27 holes - alle poule-wedstrijden. Op de golfbaan van De Compagnie in het Groningse Veendam speelden de 55-plussers onder leiding van captain Don Wedman eerst de kruisfinales tegen De Pan. Die match werd gewonnen met 13-5.

De Pan was een geduchte tegenstander met als kopmannen de gebroeders Van Dam. De ochtend (greensomes) verliep wat stroef waardoor Houtrak een 4-2 achterstand opliep. Maar in de middag werden alle registers open getrokken. Na een prachtige half van Hans Dekker tegen Barend van Dam werden de overige vijf singles gewonnen, waardoor de ruime 13-5 overwinning geboekt werd.

De andere halve finale ging tussen de Hilversumsche en de Oosterhoutse, die verrassend de Haagsche in de poulefase hadden verslagen. De Hilversumsche bleek in een play-off over de sterkste zenuwen te beschikken.

De dag erna begon Houtrak de finale met een solide voorsprong van 6-0 tegen de Hilversumsche. Na winstpartijen van Peter Marsden en Marcel Joost waren de benodigde tien punten al binnen en werden de overige partijen gehalved.

Dames

Bij de dames senioren is het eerste team van de Koninklijke Haagsche opnieuw landskampioen geworden. In de finale op Liemeer G&CC versloeg de Haagsche het eerste team van de Amsterdamse GC met 10-8. 

AGC had in de kruisfinales gewonnen van de Noord-Nederlandse (12-6). De Haagsche versloeg op weg naar de finale de Noordwijkse GC.

Uitslagen

Alle uitslagen – ook individuele uitslagen – zijn te vinden op ngfcompetitie.com en natuurlijk via de app NGF Golf. De app is gratis te downloaden op Google Play (Android) en in de Apple App Store (iOS). 


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}