De Pan wint ING Private Banking Cup

22 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Het team van de Utrechtse Golf Club ‘De Pan’ heeft de eerste editie van de ING Private Banking Cup op haar naam geschreven. In een spannende finale werd gewonnen van de Noordwijkse.

16 teams namen het drie dagen lang in fourball format tegen elkaar op voor de prestigieuze nieuwe prijs in het Nederlandse clubgolf. Niet over 18, maar over 9 holes werden er per ontmoeting twee fourballs (elk team bestond uit twee heren en twee dames) gespeeld.

Romy Meekers en Zhen Bontan van De Pan kwamen op zondag in hun fourball tegen Myrte Eikenaar en Noelle Beijer van de Noordwijkse op tweede hole voor het eerst up. Met een prachtige lange putt op de volgende hole trok Eikenaar de stand echter direct weer gelijk.

Het bleef lang spannend, maar in het slot namen Meekers en Bontan alsnog afstand om de wedstrijd met 2up redelijk eenvoudig naar zich toe te trekken. Dit betekende dat een verlies met 1 down van de Utrechtse mannen voldoende was voor de eindzege.

Ook bij de heren lag het niveau hoog en viel de beslissing in de partij pas op de 18de.

‘Het was echt een mooie pot’, zei Maarten van Mourik over zijn fourball met partner Jan Ottink. ‘Onze tegenstanders [Mike Toorop en Robbert van Helden van de Noordwijkse, red.]  maken op de korte par-4 11de echt een briljante eagle vanuit de bunker en nog een aantal birdies. We stonden na negen holes vier onder par, maar verliezen op 18 met 1 down’, aldus Van Mourik over het goede spel in de finale.

De hoofdprijs die de 'De Pan' naast de felbegeerde cup in ontvangst mag nemen - een bedrag van € 7.500,- - komt ten goede aan het jeugdbeleid van de winnende club. De tweede prijs voor het team van de Noordwijkse bedraagt € 5.000,-

Naast de finale werden er ook troostfinales gespeeld om de eindklassering te bepalen. In de troostfinale, voor de derde prijs van € 2.500,-, won de Eindhovensche van Princenbosch.


Alle uitslagen ING Private Banking Cup.

Schema ING Private Banking Cup: