De teams van de Noordwijkse en De Pan hebben zich op zaterdag geplaatst voor de finale van de ING Private Banking Cup.
Beeld: Tim Buitenhuis

Noordwijkse en De Pan naar finale ING Private Banking Cup

21 mei 2016 Redactie GOLF.NL
De teams van de Noordwijkse en De Pan hebben zich geplaatst voor de finale van de ING Private Banking Cup.

Op dag twee van de eerste editie van dit nieuwe clubtoernooi tijdens de ING Private Banking Golf Week maakten de favorieten hun reputatie waar door in de ochtend vrij eenvoudig hun tegenstanders opzij te zetten.

Het team van De Pan (Romy Meekers, Zhen Bontan, Maarten van Mourik en Jan Ottink) was in de eerste halve finale te sterk voor de Eindhovensche. Meekers en Bontan waren over negen holes met 3&2 een maatje te groot voor Pasqualle Coffa en Lizzy Peters. Ook Maarten van Mourik en Jan Ottink wonnen hun fourball; Nick Veldman en Stan Kraai gingen met 1 down ten onder.

‘We wisten dat de dames van De Pan heel erg sterk zijn’, zei Kraai na afloop. ‘Wij stonden in onze fourball vier onder par en verliezen met 1 down op de 18de, dus we hebben ook zeker niet slecht gespeeld. De baan is vrij kort en veel holes zijn dan ook vrij makkelijk onder regulation te halen’, zei de zichtbaar enthousiaste 17-jarige amateur over The International. ‘Het was erg mooi om met die muziek en het publiek hier te spelen en op de oefengreen tussen Christel Boeljon en andere professionals van de Ladies European Tour te staan.'

Naast de nummer 1 geplaatst (De Pan), liet ook nummer 2 - de Noordwijkse - geen steken vallen.
Myrte Eikenaar en Noelle Beijer wonnen hun fourbal tegen de dames van Princenbosch (Astrid Beenackers en Janneke de Ruijter) met 2&1. Robbert van Helden en Mike Toorop wonnen op de laatste hole met 1 up de fourball tegen Rilan van Opstal en Richard Beenackers.

‘De dames kwamen vrij snel voor in hun fourball, dus dat maakte het voor ons aardig comfortabel’, zei Van Helden over hun partij tegen het team van Princenbosch. ‘We hebben goed gespeeld en kijken uit naar de finale morgen tegen De Pan,’ aldus Van Helden.

Naast de halve-finales werden er ook partijen gespeeld om de nummers 5 t/m 16 te bepalen.

Alle uitslagen ING Private Banking Cup.

Schema ING Private Banking Cup:


Gratis toegang op vertoon van NGF-pasje

Tickets voor de ING Private Banking Golf Week zijn te koop bij de ingang. Leden van de NGF krijgen op vertoon van hun lidmaatschapspas gratis toegang.

Golfers die zijn aangesloten bij de NGF kunnen online een gratis toegangskaart bestellen voor de ING Private Banking Golf Week op een dag naar keuze. Op vertoon van een NGF-pas aan de ingang is toegang gratis. Ook voor kinderen tot en met 15 jaar en leden van RAAK! is entree gratis.

Volg, like en share #INGGolfWeek

De beste manier om up to date te blijven met alles wat er gebeurt rond de ING Private Banking Golf Week op The International is via social media.

> Kijk hier voor het programma