Halvefinalisten ING Private Banking Cup bekend

20 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Op de eerste dag van de ING Private Banking Golf Week op The International stond naast het Ladies Nations Invitational ook de eerste dag van de ING Private Banking Cup op het programma. 16 Nederlandse clubteams – bestaande uit vier topamateurs – streden om een plek in de halve finale.

Alle wedstrijden in deze nieuwe prestigieuze teamconfrontatie worden gespeeld in de spelvorm matchplay, over 9 holes in plaats van 18. Elk team bestaat uit twee dames en twee heren, die het in koppels in een fourball tegen elkaar opnemen. Een gewonnen wedstrijd levert een punt op. Een gelijkspel een half punt.

Het team van Houtrak versloeg in de ochtend het team van gastheer The International (1,5 - 0,5). In de middag was Princenbosch echter een maatje te groot voor het team uit Halfweg (1 hole verschil). In de halve finale wacht voor Princenbosch de Noordwijkse, het team dat als kruisfinalist in de NGF Competitie van vorig jaar als tweede is geplaatst in het 16 clubs tellende schema (zie afbeelding).

‘Het was echt leuk moet ik zeggen’, zei Mike Toorop van de Noordwijkse. ‘De spelvorm was aan het begin wel even ingewikkeld en wennen. In de middag halven wij tegen de Hoge Kleij onze wedstrijd, maar Myrte (Eikenaar) en Noelle (Beijer) wonnen hun foursome ruim met 3&2 en dus zijn wij door naar de halve finale’, aldus Toorop over het format waarin er bij een gelijk aantal punten gekeken wordt naar het aantal gewonnen holes.

Romy Meekers, vorige week nog de beste in de Trompbeker, plaatste zich met haar team van De Pan ook voor de halve finale. In de ochtend werd Brunssummerheide opzijgezet en in de middag was het team uit Bosch ter Duin met 2-0 te sterk voor Zeewolde. Ook Meekers was te spreken over de nieuwe wedstrijd. ‘Ik denk dat dit wel gaat aanslaan’, zei de speelster van De Pan terwijl ze keek naar haar clubgenoot Roos Haarman in het Ladies Nations Invitational.

Tegenstander van De Pan in de halve finales (op zaterdagochtend) is het team van de Eindhovensche, dat in de ochtend een shoot-out nodig had om het team van de Koninklijke Haagsche van zich af te schudden. In de middag was het wederom spannend voor de Eindhovensche, maar werd de partij tegen Almeerderhout – zonder verlenging - uiteindelijk met 1 hole verschil gewonnen.

Alle teams komen op zaterdag én zondag in actie om de plaatsen 1 t/m 8 en 9 t/m 16 te bepalen. 

Alle uitslagen ING Private Banking Cup.

Schema ING Private Banking Cup:

Gratis toegang op vertoon van NGF-pasje

Tickets voor de ING Private Banking Golf Week zijn te koop bij de ingang. Leden van de NGF krijgen op vertoon van hun lidmaatschapspas gratis toegang.

Golfers die zijn aangesloten bij de NGF kunnen online een gratis toegangskaart bestellen voor de ING Private Banking Golf Week op een dag naar keuze. Op vertoon van een NGF-pas aan de ingang is toegang gratis. Ook voor kinderen tot en met 15 jaar en leden van RAAK! is entree gratis.

Volg, like en share #INGGolfWeek

De beste manier om up to date te blijven met alles wat er gebeurt rond de ING Private Banking Golf Week op The International is via social media.

> Kijk hier voor het programma