Golfclub Hattem, op 9 en 10 juni gastheer van de eerste editie van het NK Super Senioren (65+)
Beeld: Golfclub Hattem

Primeur Nederlands Kampioenschap op Hattemse Golf & Countryclub

18 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Op 9 en 10 juni 2016 wordt op de Hattemse Golf & Country Club (HG&CC) de allereerste editie gespeeld van het Nederlands Kampioenschap Super Senioren.

De wedstrijd, voor deelnemers voor 65 jaar en ouder, wordt afgewerkt in een damescategorie en een herencategorie. Er zullen op vrijdag 10 juni daarom twee kampioenen worden gekroond.

Bij de dames geldt er voor deelnemers een minimale handicapeis (speelsterkte) van 15.0 en voor de heren 13.0.

Exceptioneel is de hole-in-one prijs die beschikbaar wordt gesteld op de 12e hole. De eerste speler die de bal vanaf de afslagplaats in een keer in de hole slaat krijgt de sleutels overhandigd van een heuse auto die beschikbaar wordt gesteld door Autobedrijf Oving uit Hattem.

Het toernooi wordt georganiseerd door de Nederlandse Golf Federatie. De HG&CC zal op 9 en 10 juni als gastheer optreden.

De wedstrijd bestaat uit twee rondes van ieder 18 holes. Zowel de dames als de heren spelen in totaal 36 holes. De kersverse Nationaal Kampioenen worden de spelers die de 36 holes in het laagste aantal slagen hebben afgelegd.

De wedstrijden beginnen beide toernooidagen om 08.00 uur. Verwacht wordt dat op beide speeldagen de laatste spelers tegen het einde van de middag hun scores hebben ingeleverd. Deze zijn ook via live scoring te volgen via golfclub-hattem.nl

De Hattemse Golf & Country Club ligt in de bosrijke omgeving van het charmante Hanzestadje Hattem. De uitdagende 9-holes baan combineert bos- en parkholes en is voor een deel in heuvelachtig terrein gelegen. De holes volgen de natuurlijke glooiingen van zandruggen die in de ijstijd zijn ontstaan.

De baan van de Hattemse Golf dateert van 1930 en is in Nederland één van de zestien golfbanen die voor de oorlog ontworpen zijn. Een aantal bomen stamt nog uit de tijd van vóór de oprichting in 1930. 

De veelal kleine greens worden goed bewaakt door vele bunkers en liggen in een aantal gevallen verhoogd. Hierdoor is het een uitdaging om ze aan te spelen. Ook de verhoogde afslagplaatsen geven de baan een uniek karakter.

De kwaliteit van het klassieke ontwerp blijkt tijdloos: van de negen holes die de baan telt behoren er drie tot de beste van Nederland. De 6e/15e hole werd dat jaar tot vijfde par 4 van Nederland benoemd. Het is een echte “signature” hole, waarbij de sterk glooiende green extra bewaakt wordt door een karakteristieke eik. De eik van hole 6 staat uitgebeeld in het logo van de 85-jarige club.

Meer informatie: NGFWedstrijden.com

}