Meekers
Romy Meekers leidt na de eerste dag van de Trompbeker.
Beeld: Golfsupport.nl

Goede start Meekers en Van Tilburg in Trompbeker

14 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Romy Meekers (18) en Nording van Tilburg (16) staan bovenaan het leaderboard na de eerste dag van het NK Strokeplay voor Junioren (t/m 21) op de Noord Nederlandse.

Bij de jongens gingen er twee onder par op de baan in Glimmen: Nordin van Tilburg met een 69 (-3) en Peter Melching, die vorige week in Turkije een mooi debuut maakte op de Challenge Tour, dankzij een 70 (-2).

Het gat tussen de nummer twee en drie, Jerry Ji, is twee slagen. Vince van Veen (73, +1) volgt alleen op de vierde plaats.

Bij de meisjes gingen er geen speelsters onder par. Romy Meekers kwam nog het dichtst bij level par. De 18-jarige speelster van De Pan kwam door met 35, maar kon dit op de tweede negen niet vasthouden en tekende voor een 74 en de leiding na 18 holes in dit prestigieuze toernooi over 72 holes.

Clubgenoten Zhen Bontan (+3) en Roos Haarman (+5), de vervanger van Anne van Dam in het Ladies Invitational volgende week op The International, bezetten voorlopig de tweede en derde plaats. Chantal Paassen (+7) is vierde.

Altijd leuk: De 17-jarige thuisspeler Job Schoenmaker sloeg een hole-in-one op de par-3 vierde hole.

Stand jongens.

Stand meisjes.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}