Amsteldijk
Amsteldijk

Strokeplay-wedstrijdserie op Amsteldijk

12 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Voor het tweede jaar op rij organiseert golfkledingmerk Scratz de Amsterdam From Scratz Cup. In 2015 werden deze strokeplay-wedstrijden gespeeld op Amsterdam Old Course. In 2016 verhuist het circus naar Golfcentrum Amsteldijk.

Iedere golf(st)er met handicap 18 of lager kan zich inschrijven voor wedstrijden van de Amsterdam From Scratz Cup. In zes 18-holes wedstrijden op de baan in Amstelveen wordt gestreden om de titel 'Strokeplay Kampioen van Amsterdam e.o.' en om prijzen van Bollé, Nassau Golfballen, GSMWeb en Scratz Golfwear. 

Meedoen kost 45 euro en dat is inclusief een horeca-arrangement. Afhankelijk van de starttijd betekent dat een lunchbuffet of borrel met bittergarnituur. 

Golfreis als hoofdprijs

In de AFS Cup gaan de mooiste prijzen naar de laagste bruto scores en bijzondere prestaties. Maar iedereen maakt kans op de hoofdprijs (een golfreis van Golftime voor twee personen) want deze prijs gaat naar de winnaar van het netto klassement. Hierbij tellen de drie beste netto scores mee.

Scratz wil met de wedstrijdenreeks 'initiatieven lanceren die bijdragen aan vernieuwing, modernisering en het spannender maken van de golfsport.' Het golfkledingmerk heeft daarom partners geselecteerd die de Tour naar een hoger niveau kunnen tillen op dit gebied.

Zo kunnen deelnemers aan de wedstrijden tijdens het inslaan op Amsteldijk hun balvlucht, afstanden en impact analyseren met behulp van het ProTracer-systeem. En op het gebied van inschrijvingen en klassementen werkt Scratz samen met Birdy. Het grote voordeel voor de deelnemers is dat zij gratis gebruik kunnen maken van alle online Birdy-diensten en de mobiele BirdyApp. Met deze app kun je via een smartphone of tablet golfvrienden uitnodigen om te spelen. Je kunt ook scores bijhouden met de app.

Speeldata

  • Zaterdag 4 juni - 13.00 uur 
  • Zaterdag 2 juli - 9.30 uur
  • Zaterdag 6 augustus - 13.00 uur
  • Zaterdag 10 september - 9.30 uur
  • Zaterdag 1 oktober 13.00 uur
  • Zaterdag 29 oktober - 9.30 uur (finale)

Meer informatie: scratzgolf.com.

}