Compagnie
De Compagnie

Noordelijke Golf Challenge op 7 banen

7 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Op vrijdag 26 augustus organiseren de golfbanen die aangesloten zijn bij Golfen in het Noorden de Noordelijke Golf Challenge: een toernooi dat wordt gespeeld op zeven golfbanen tegelijk, door meer dan 250 spelers.

Bij de Noordelijke Golf Challenge strijden spelers van elk niveau en van alle leeftijden in drie categorieën. 

  • Categorie I: 18 holes strokeplay, netto, toegankelijk voor spelers met een exact handicap tussen 0 en 18. 
  • Categorie II: 18 holes stableford, toegankelijk voor spelers met een exact handicap tussen 18,1 en 36. 
  • Categorie III: een open categorie waarbij spelers negen holes spelen en er geen restrictie aan de handicap gesteld wordt. 

De kosten voor deelname zijn € 35. Dit is inclusief koffie of thee met lekkernij vooraf en bitterballen na afloop. 
Er is ruimte voor 252 deelnemers. Geïnteresseerde golfers kunnen bij aanmelding een voorkeur voor drie van de zeven golfbanen aangeven. 

Voor een goede verdeling van het aantal spelers per golfbaan bepaalt de toernooiorganisatie vier weken voor aanvang van de Challenge de indeling per golfbaan. 

Ook de leden van de deelnemende banen kunnen meedoen met de Challenge, met desgewenst de garantie dat ze niet op de home course spelen. 

'Uniek'

'Dit is een uniek toernooi dat over zeven banen op hetzelfde moment zal plaatsvinden', zegt toernooiorganisator Henk van Dijken van Pro Golf Events. 'Graag willen we benadrukken dat dit toernooi écht voor golfers van ieder niveau toegankelijk is. De geoefende golfers spelen met elkaar, maar ook de beginnende golfer moet absoluut geen schroom hebben om eens een toernooi te spelen. Een mooie golfdag voor alle deelnemers is het doel!’ 

Het 'grootste golftoernooi van (Noord-)Nederland' wordt in 2016 gespeeld op zeven van de tien bij Golfen in het Noorden aangesloten golfbanen: 

  • Duurswold (Steendam)
  • De Compagnie (Veendam)
  • DG&CC (Assen)
  • Gaasterland (Oudemirdum)
  • De Gelpenberg (Aalden)
  • Martensplek (Tiendeveen) 
  • Zuid Drenthe (Erica)

Golfen in het Noorden

Sinds 2014 werken tien golfbanen in het noorden van Nederland onder de naam Golfen in het Noorden actief samen in het aanbieden van golfarrangementen met het doel om golfers uit heel Nederland naar de noordelijke provincies te trekken. Tevens worden golfers uit het Noorden gestimuleerd om vaker te golfen op de verschillende banen. 

Meer informatie over Golfen in het Noorden en de Noordelijke Golf Challenge is te vinden op de website golfeninhetnoorden.nl

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}